19-годишната Виктория

Софийският градски съд наложи парична гаранция от две хиляди лева на Валентин Иванов, 59-годишен, обвиняем за смъртта на 19-годишната Виктория при катастрофа в столицата. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция, предава Дир.бг.

Инцидентът се случи на 14 октомври. Камионът, управляван от Иванов, блъска младата жена, която пресича пешеходна пътека, а след това се удря в спирка на градския транспорт. Впоследствие мъжът е задържан и му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушение на Закона за движение по пътищата.

Според свидетели и разследващи той е шофирал камиона си с висока скорост преди да прегази младото момиче и да се вреже в близката спирка на градския транспорт. В района на произшествието ограничението на скоростта е 30 км/ч.

По време на днешното заседание стана известно, че обвиняемият страда от 15 години от епилепсия и приема лекарства. В медицинската експертиза от болница „Пирогов“ пише, че липсват данни за епилептичен припадък. Шофьорът е опитал да напусне „Пирогов“, за да се грижи за съпругата си. При приемането му в болницата е имал повишено ниво на кръвната захар.

От прокуратурата поискаха „домашен арест“ за Иванов, като беше посочено, че той не е предприел действия да избегне катастрофата. Адвокатът му обаче настоя за по-лека мярка поради влошено здравословно състояние, като отбеляза, че вероятно той е получил внезапно прилошаване в момента преди инцидента и даде примери за неадекватно поведение на обвиняемия, докато се е лекувал в болницата след катастрофата.

Все още няма изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е било състоянието на Иванов към момента на инцидента, нито съдебно-психиатрична експертиза, посочи съдебният състав и отбеляза, че няма основания за налагане на домашен арест.

Виж още:Шофьорът на камион блъснал и убил момичето на пешеходна пътека, не е измерен спирачен път53-годишният шофьор на камиона, прегазил и убил на място 19-годишно момиче в София, е бил дезориенти…Oct 14 2022skafeto.com

Камион помете спирка в София и уби 19-годишно момиче19-годишно момиче е загинало на място на спирка на градския транспорт в София, след като в нея се е …Oct 14 2022skafeto.com

Условна присъда за шофьора на камион, убил студентка на пешеходна пътека в БлагоевградОкръжният съд в Благоевград призна за виновен и осъди на 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен …Oct 13 2022skafeto.com


loading...