ковид карантина

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Окръжният съд във Варна призна за виновни и осъди на общо 54 години затвор тримата убийци на 35-годишния австрийски гражданин в хотел в морския град, съобщиха от прокуратурата.

На 8 август 2020 година тялото на чужденеца бе намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия бе установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, била причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта. От вещите на починалия липсвали документите му, таблет, телефон и часовник, пише Дир.бг.

Скоро криминалистите разкрили, че зад смъртта на студента стоят двама мъже и жена от Русе – 35-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М. и 22-годишната проститутка Ренета Н. Жената и по-младият мъж са с множество регистрации, основно за кражби, а Радослав е осъждан многократно, като с указ на вицепрезидента през 2007 г. е бил помилван.

По време на разследването е установено, че дрогата и лекарствата, станали причина за смъртта на австрийския студент, му били дадени от 22-годишната Ренета. През цялото време, докато била с „клиента“ си, жената поддържала връзка със своите съучастници. След като изпълнила своята задача и жертвата изпаднал в безсъзнание, подсъдимите взели всички ценни вещи от багажа на младия австриец и напуснали хотела. Няколко часа по-късно мъжът бил намерен мъртъв.

Състав на Окръжния съд във Варна наложи наказания по 18 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване на тримата съизвършители на тежкото деяние. Делото срещу тях се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, а подсъдимите признаха всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. След като редуцира с една трета наказанието с оглед на съкратената процедура, постанови тримата да бъдат „лишени от свобода“ за период от 12 години. Двамата мъже бяха осъдени и на 2 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 5000 лева за всеки от тях по второто обвинение.

Съдът уважи гражданските искове на деветима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди двамата мъже и жената, извършили го, да заплатят солидарно на всеки от тях по 250 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.

В тежест на тримата са направените разноските по делото в размер на 3044, 74 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове в размер на 90 000 лева.

Още от Криминално