Бил Гейтс напуска Microsoft
Бил Гейтс | Снимка: Sebastian Vital (Flickr.com; CC-BY2.0)

Бил Гейтс напуска борда на директорите на Microsoft, съобщи АП. Компанията заяви, че Гейтс ще продължи да бъде технически съветник на изпълнителния директор на Microsoft.

Предприемачът прави това, „за да посвети повече време на благотворителността, включително в областта на световното здраве, развитие, образование, както и в борбата с изменението на климата, в което той все по-активно участва“.

Компанията отбеляза, че от юни 2008 г. Гейтс намалява участието си в работата на Microsoft, за да посвети повече време на благотворителната фондация, основана от него и съпругата му Мелинда. Както следва от изявлението, сега в борда на директорите на Microsoft са останали 12 души.

Гейтс също обяви в LinkedIn, че е решил да се оттегли от борда на директорите на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет.

Microsoft е основана през 1975 г. от Гейтс и Пол Алън. Корпорацията е един от най-големите производители на софтуер за различни устройства: от лични компютри до мобилни телефони.

Microsoft е със седалище в американския град Редмънд, Вашингтон.

Вижте още:
Бил Гейтс разкри какво мисли за коронавируса COVID-19Сега, когато светът е обхванат в паника от разпространяващия се коронавирус COVID-19, някак как да н…Mar 6 2020skafeto.com

Бил Гейтс призна коя е най-голямата му грешкаИзвестният основател на Microsoft Бил Гeйтc сподели своята най-голяма загуба по време на интервю. Ге…Jun 26 2019skafeto.com

Прогнозите на Бил Гейтс са зловещо точни. Ето какво предвеща милиардераДали е най-богат в света или не, основателят на Microsoft е винаги в тройката на хората с най-голямо…May 24 2017skafeto.com

loading...