български бизнес Facebook

Страницата на малък български бизнес е била премахната от Facebook дни след новината, че компанията на Зукърбърг се преименува на Meta. Причината – името на родната фирма е сходно с новото име на Facebook, предава Дир.бг.

Преди около седмица Марк Зукърбърг обяви, че иска да създаде метавселена – масов виртуален свят, в който да работим, учим и да се забавляваме. Милиардерът акцентира на новото си начинание, като промени името на компанията си от Facebook на Meta. Малко след това множество страници в социалната мрежа със сходно име се оказват изтрити. Проблемът не пропуска България.

Metta Space е дело на Йоанна Митова. Компанията предлага солни терапии, спа и медитация в София. Мястото набира популярност и изгражда добра репутация през годините. До изтриването си, страницата във Facebook има 5 000 последователи и изключително позитивни ревюта.

„Пуснахме реклама на пост ден преди да изтрият ненадейно страницата ни. Явно това е активирало ботовете. С подобен проблем са се сблъскали множество бизнеси в САЩ, които също са били изтрити без предупреждение от Facebook“, заявява Митова.

„Изтриха ни с обяснението, че се „представяме за друга личност или юридическо лице с цел измама“. Нямам отговор на обжалването, което пуснах до Facebook“, допълва Митова.

Профилът на Metta Space в Instagram не е премахнат.

Проблемът с изтриването се задълбочава от факта, че днес голяма част от бизнесите разчитат на Facebook. Социалната мрежа представя платформа, чрез която предприемачите лесно могат да достигнат до своите потребители.

„Без профил във Facebook, най-използваната социална мрежа в България, е много трудно за по-нов бизнес да пробие на пазара“, споделят родни маркетинг специалисти.

В Reddit се съобщава за редица подобни случаи, като най-известният е изтриването на разработчиците на игри Metawe от Facebook. Обявената причина винаги е „представяне за друга личност или юридическо лице с цел измама“, макар всички засегнати компаниите да са по-стари от новото име на Facebook.

Виж още:Meta ще конкурира Apple и Samsung със смарт часовникMeta, преименуваната компания-майка на социалната мрежа Facebook, навярно се подготвя да атакува паз…Nov 1 2021skafeto.com

Официално: Facebook смени името си на Meta (ВИДЕО)Facebook сменя името си на Meta. Промяната обаче е на корпоративно ниво, като социалната мрежа Faceb…Oct 29 2021skafeto.com


loading...