В мобилното приложение всеки може да събира виртуални печати от обектите и да се запознае със значими за страната ни забележителности по един нов и модерен начин

 Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз – Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ вече може да се използва и в дигитален формат. Иновативният проект е реализиран в мобилното приложение на Yettel и дава възможност на почитателите на Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Достъпът до всички услуги е напълно безплатен, като телекомът става първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение си за всички потребители в страната.

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
All rights reserved. This image cannot be used without written permission from the author. © 2023 Creative Visual Solutions

„Това е голяма крачка за нас и е категоричен израз на нашата амбиция за модернизация на Българския туристически съюз. Движението съществува от близо 60 години и е без аналог по своята същност, като в него се включват стотици хиляди участници от цял свят. Дигиталният му формат ще го направи още по-достъпно и близо до хората, които ще могат лесно да получат полезна информация за обектите и да вземат своя виртуален печат“, каза Венцислав Венев, председател на Български туристически съюз. „Възможността да се събират марки и печати от обектите в хартиените паспорти се запазва. Не променяме Движението и неговия механизъм, а го надграждаме с нови функционалности и го оптимизираме спрямо очакванията на хората и времето, в което живеем“, допълни още той.

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
All rights reserved. This image cannot be used without written permission from the author. © 2023 Creative Visual Solutions

„Свързахме силата на технологиите с културно-историческото и природно наследство на България и създадохме изцяло ново преживяване за всички, които искат да опознаят множеството богатства на страната“, коментира Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel България. „Даваме безплатен достъп до това съдържание на всеки желаещ, независимо дали е наш клиент или не, защото искаме всеки да може да се докосне до съкровищата на България по нов, лесен и достъпен начин“, каза още той.

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
All rights reserved. This image cannot be used without written permission from the author. © 2023 Creative Visual Solutions

Проектът включва създаване на дигитални профили на всички туристически обекти, част от Движението, в мобилното приложение на Yettel. Предвижда се и поставяне на специални табели с QR код на територията на всеки туристически обект, чрез който участниците в Движението ще могат да получат своя виртуален печат в дигиталния си паспорт. Той може да бъде взет и чрез локализация на местоположението на потребителя, което също доказва посещението на обекта. Достъпът до дигиталните профили на обектите е отворен за всички и изисква единствено регистрация в апликацията на оператора. В приложението ще бъде включена и възможността за проследяване статуса на събрани печати за получаване на бронзова, сребърна и златна значка. Запазва се без промяна възможността за участие в годишната томбола за хората със събрани 25, 50 или 100 печата в рамките на годината.

 

В приложението на Yettel от днес могат да бъдат открити профилите на 234 локации, в които е събрана най-важната и полезна информация за посетителите. Тридесет от локациите са обогатени с любопитни аудиоразкази, а десет – с впечатляващи видеоистории на талантливи български артисти. Видеата  включват кратък разказ с любопитни факти за обекта и са създадени специално по проекта, като се планира поетапно да бъдат добавяни и нови. Първите истории са за едни от най-популярните и посещавани обекти като Казанлъшката гробница, Музей „Старинен Несебър“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и Ягодинската пещера.

 

Дигитализацията на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ дава много нови възможности и идеи на хората как да прекарват повече пълноценно време навън заедно със семействата си. Проектът се превръща и във връзка между поколенията, тъй като е ориентиран и към младата аудитория, която предпочита дигиталното пространство. Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности, които да улеснят всеки, който планира своята среща с изключителните природни и културно-исторически богатства на България.

 

За Български туристически съюз:

Българският туристически съюз е доброволно, независимо, непартийно и неправителствено движение за насърчаване на различни форми на социалния туризъм и активния отдих с над 128-годишна история.

 

За Национално движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“:

Създаденото  по инициатива на Българския туристически съюз през 1966 г. Национално движение „Опознай България – 100 туристически обекта“ е без аналог в България и чужбина и с годините се утвърждава като успешен пример за популяризиране на най-значимите културно-исторически и природни обекти у нас. Всяко посещение на регистрираните обекти се удостоверява с печат или марка в туристическата книжка, издадена от Българския туристически съюз. Ежегодно над 20 хиляди български и чуждестранни туристи се сдобиват със своите туристически книжки, а днес притежатели на „златни значки“ у нас са над 8900 души.


loading...