Spark

Spark, българската услуга за споделено пътуване, която използва само електрически автомобили, ще бъде пусната в Румъния на 10 юли, което увеличава броя на алтернативните транспортни услуги в Букурещ, според сайта start-up.ro. Потребителите ще могат да карат автомобили за кратки периоди от време, като използват приложение, подобно на съществуващи услуги като eGo на Pony или BCR.

Компанията е основана в сътрудничество с българската Eldrive и литовска компания през 2017 г. и има около 100 електрически автомобила в София, след като е набрала повече от 1 млн. евро инвестиции.

Намерението за навлизане на румънския пазар бе обявено миналата година от изпълнителния директор на Spark, Стефан Спасов.

Ще забранят ли вноса на стари дизели?Очаква ли ни забрана за вноса на дизелови автомобили втора ръка след 3 години? Министерството на око…Jun 29 2019skafeto.com

Цените все още не са оповестени публично, но използването на автомобил Spark в България струва 0.15 евро/минута, а цената се очаква да бъде подобна и в Румъния (под 1 RON/минута). За сравнение, услугата Pony в Букурещ струва между 1.2 и 2 RON на минута, в зависимост от вида на предлагания автомобил.

Гаража на Spark включва автомобили като Nissan Leaf, Volkswagen e-GOLF, Volkswagen e-UP, Tesla Model X, Hyundai Kona и Hyundai Ioniq.

Ето кои са 6-те най-продавани автомобили за всички временаВсяка година излизат редица нови модели на различните марки автомобили. Автомобилната индустрия се р…Apr 13 2019skafeto.com

loading...