електронна броеница

Ватиканът пуска на пазара eRosary – електронна молитвена броеница, която може да се носи на китката на ръката и да се активира, когато собственикът ѝ се прекръсти, съобщава BBC.

Устройството, което струва 109 долара, се свързва с мобилното приложение Click to Pray. То е разработено специално, за да помага на християните да се молят за световен мир и да разсъждават върху библейските текстове.

Софтуерът позволява на молещите се да следят своя прогрес и освен това съдържа визуални и аудио материали, които обясняват на потребителите как да използват броеницата.

Традиционните молитвени броеници се използват за медитация при рецитирането на свещените текстове. Отброяването на мънистата става заедно с четенето на молитвите.

„Този проект събира на едно място най-доброто от католическата духовна традиция и последните достижения на съвременния технологичен свят“, се казва в официалното прессъобщение на приложението Click to Pray.

eRosary има 10 мъниста, изработени от ахат и хематит, както и метален кръст, в който е вграден сензор за движение.

Богоугодната джаджа е водоустойчива и е съвместима с мобилни устройства, работещи с операционните системи Android и iOS. Устройството е разработено от тайванската компания GadgTek Inc.

Това не е първият случай, в който Ватиканът се опитва да привлече младите хора с помощта на технологиите. През 2018 г. тя стартира проекта Follow JC Go! – духовна алтернатива на популярната игра Pokemon Go. Вместо покемони обаче, потребителите имаха възможност да „ловят“ различни библейски персонажи и светци.
Apple Watch Series 5 срещу Series 4 срещу Series 3: Каква е разликата?Apple Watch Series 4 бе обявен през септември 2018 г. и предлага се в модели с GPS и с GPS + Cellula…Sep 27 2019skafeto.com

loading...