германия huawei

Германия няма да забрани на китайския телекомуникационен гигант Huawei да участва в изграждането на националните 5G мрежи, неотразявайки предупрежденията от САЩ за забрана на компанията поради проблеми за националната сигурност, съобщава CNBC.

Говорителят на министерството на вътрешните работи на Германия потвърди в телефонно обаждане, че решението е взето тази седмица във вторник.

Този ход е удар за САЩ, който притиска съюзниците си да изключат Huawei от изграждането на 5G инфраструктура, като твърдят, че присъствието й в мрежите ще даде възможност за китайския шпионаж. Държави, включително Австралия и Нова Зеландия, вече забраниха компанията от своите вътрешни мрежи.

Според китайското законодателство организациите могат да бъдат принудени да предават данни на държавата, ако бъдат поискани, но Huawei многократно отрече твърденията, че присъствието й в 5G мрежите ще се използва като „задна врата“ от страна на правителството в Китай.

В изявление по имейл в сряда, говорител на Huawei заяви, цитиран от CNBC, че „подходът, основан на факти и стандарти“, е най-добрият начин за справяне с глобалните предизвикателства в областта на киберсигурността.

„Приветстваме решението на германското правителство за създаване на равнопоставени условия за доставчиците на 5G мрежи“, казват от Huawei.

„Политизирането на киберсигурността само ще възпрепятства развитието на технологиите и социалния прогрес, като същевременно не прави нищо за справяне с предизвикателствата пред сигурността, пред които са изправени всички държави.“

„Huawei ще продължи да работи открито с регулатори, клиенти и индустриални организации, за да гарантира сигурността на мобилните мрежи.“

Вижте още:
САЩ и Полша подписват споразумение за сътрудничество за 5GСАЩ и Полша подписаха в понеделник споразумение за сътрудничество за 5G технологията. Това се случва…Sep 4 2019skafeto.com

В България ще стартира изграждането на 5G мрежиРадиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G мрежи в България ще бъде освободен. Това п…Sep 13 2019skafeto.com

loading...