Проучване на Flip.bg показва средна удовлетвореност от 95% на клиентите, закупили реновиран смартфон

 

 

София, 22 декември 2022 г.

 

Смартфоните са един от най-популярните подаръци за празниците, като тази година можем не само да купим реновиран телефон, който е като нов, и така да спестим време и пари, но и да направим подарък на природата, намалявайки емисиите на CO2, създадени от производството на нови устройства.

Тази философия е в основата на бизнес модела на технологичния стартъп Flip.bg, който дойде на българския пазар през лятото с целта да подкрепя дигиталните ентусиасти с устойчиви предложения и да покаже, че обновеният по най-високи стандарти телефон е също толкова добър, колкото и чисто нов.

Реновираните телефони отговарят на желанието на потребителите да закупят или да продадат възможно най-изгодно устройствата си, като в същото време не правят компромис с качеството. Допълнителен стимул е възможността да се намери търсеният модел без забавяне, с гаранция, както и да се помогне за опазването на околната среда, тъй като с избирането на реновиран телефон пред нов, разходът на CO2 е с 63% по-нисък, спестявайки средно 1 157,9 тона CO2*.

 

Специални предложения за празниците

 

Клиентите, които изберат Flip.bg за своите празнични покупки, се възползват от до 40% по-ниски цени от тези на новите телефони, налични в магазините. Всички предлагани устройства преминават през строг технически процес на проверка на хардуер и софтуер, с над 30 контролни теста. Те пристигат при клиентите с нови кабели за зареждане, в специално проектирани кутии, създадени, за да пресъздадат добре познатото изживяване на разопаковане при покупката на нов продукт.

 

Тази година дългоочакваният iPhone 14 е сред търсените модели, но времето за чакане на ново устройство силно се е увеличило и клиентите могат да се сблъскат със значителни закъснения. За всички почитатели на Apple, които искат да се сдобият с най-новите модели iPhone, Flip.bg предлага устройствата с безупречно качество и на специални цени:

  • iPhone 14 128 GB със стартова цена 1629,99 лв.;
  • iPhone 14 Plus 128 GB със стартова цена 1899,99 лв.

 

Други налични оферти за празничния сезон включват популярни модели като iPhone 12 с начална цена 919,99 лв., Samsung GalaxyNote 10 за 679,99 лв., както и много други топ модели на 40% по-ниски цени от новите телефони. Предлагат се и други модели iPhone, както и на популярни брандове като Samsung, Huawei или Xiaomi.

 

Избирам умно, избирам природата, избирам Flip.bg

 

В проучване**, проведено от Flip.bg заедно с iZidata, по отношение на удовлетвореността на клиентите, компанията регистрира среден резултат от 95% по 5 показателя като разнообразие на портфолиото, техническо състояние и естетика. Освен това хората, които са избрали Flip.bg, за да продадат стария си телефон, имат високо ниво на удовлетвореност към всички оценени аспекти – 96%.

 

„Flip има мисията да предложи на хората достъп до електронно оборудване на значително по-ниски цени и да създаде по-устойчиви навици, когато става въпрос за технологии. Качеството на продуктите и бизнес моделът ни помагат на клиентите да спестят пари, да получат  преживяване като това при закупуване на нов телефон и заедно с това да се погрижат за природата.  За празниците сме подготвили редица оферти, които отговарят на тези потребителски нужди,“ казва Ивайло Нецов, управител на Flip.bg.

 

 

*Базирано на вътрешни данни на Flip в корелация с М. Кордела, Ф. Алфиери, Х. Санфеликс. Намаляване на въглеродния отпечатък на ИКТ продукти чрез стратегии за материална ефективност: Анализ на жизнения цикъл на смартфоните. J Ind Ecol. 2021; 25: 448– 464

 

**Проучването за удовлетвореността на клиентите е проведено между юни и октомври 2022 г. сред 727 български респонденти, клиенти на Flip.bg,чрез самостоятелно администриран онлайн въпросник (изпращане на имейл в реално време след приключване на транзакцията).

 

 

За Flip

Основана през 2019 г. в Румъния, Flip е маркетплейс платформа за търговия с употребявани и сервизирани телефони, оперираща в Румъния и България. Flip цели да революционизира начина, по който хората продават и купуват употребявана електроника онлайн. От октомври 2021 г. компанията е част от eMAG Group, собственост на Dante International.

Платформата предлага отлично потребителско изживяване, високо качество, прозрачност и сигурност за купувачи и продавачи на смартфони, спестявайки им време и пари. Умният начин за покупка и продажба на телефони онлайн, Flip предлага проверени употребявани телефони с 24-месечна гаранция и чувствително по-ниски от пазарните цени на нови устройства. За повече информация посетете www.flip.bg.


loading...