Apple Watch Series 5

Само преди няколко дена калифорнийският технологичен гигант Apple побърка всички свой фенове с новите си устройства, които бяха презентирани на ежегодното събитие през септември. Компанията показа новите iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, стрийминг услугите си, гейминг платформата си и разбира се новия Apple Watch Series 5.

Сега гледаме и разпространилият се теч на информация относно новия часовник на „Google“. Лошото за конкурента на „отхапаната ябълка“ е че той изобщо не изглежда добре до „Apple Watch“.

„Google“ представи няколко изображения и описания на часовници, които сякаш работят с Wear OS и използват „E Ink“ екран под действителните, физически части на часовника, пише The Verge. Според слухове, часовникът е произведен по технология, придобита от „Fossil“ за 40 милиона долара и е наречен „Diana“.

Тайно и с неудобство Samsung трие реклами срещу AppleНяколко пъти сме коментирали, че Samsung Galaxy Note 10 няма да включва стандартния 3.5mm вход за сл…Aug 11 2019skafeto.com

Всъщност, може дори да не използва „Wear OS“ и „E Ink“. Дори и двете неща да се окажат така, изработката на часовник с E Ink, който трябва да показва информация под физическите части на часовника, ще бъде дяволски трудно.

Каквото и да представлява той, определено няма да бъде главен конкурент на „Apple Watch“.

Факт е, че разработката на двата производителя ще бъде в коренно различна категория. Подозирам, че това ще бъде часовник за хора, които не желят пълна дигитализация и които може би не искат да го зареждат толкова често.

Това е, на теория, интелигентен ход както от „Google“, така и от „Fossil“, но също така и знак, че Google не е в състояние да се конкурира с „Apple Watch“. „Wear OS“ става все по-зряла софтуерна платформа – тя има най-много функции, макар и в основната си форма, но хардуерът, на който работи, не е много добър.

Защо Google не е на едно ниво с "Apple Watch"?

Едно разследване на Ник Бастън от Business Insider потвърждава, че шефът по хардуера – Рик Остерлох е отменил планирания „Pixel Watch“ преди няколко години.

Безспорно това беше правилното решение, тъй като много хора ги изпробваха, след като бяха пуснати под марката на LG през 2017 г. и те просто бяха провал.

Трябва да се подчертае, че един часовник, на който не може да се доверите, че ще издъжи повече от 12 часа, би бил ужасна новина за бранда на „Google“.

Е, какъв е следващият ход на производителя? Надяваме се, че ще намери начин да интегрира по-добър процесор, който работи по-успешно в часовниците, отколкото стария Qualcomm, използван през 2017г.

В такъв случай, „Google“ трябва да преразгледа решението си да остави своите партньори да поемат водеща роля в разработването на хардуера.

Вероятно можете да се досетите какво смятам, че Google трябва да направи, и това е, че те отново трябва да се опитат да направят нещо сами.

Никоя друга компания няма да стори много повече от това да експериментира с „Wear OS“, защото нямат стимул. Дори „Qualcomm“ не изглежда да се интересува.

Всичко това означава, че потребителите на Android трябва да потушат очакванията си, защото създаването и произвеждането на правилния процесор, за да се направи добър часовник, не е нещо, което всяка компания може да направи само за година или дори две.

Можем само да предполагаме дали „Google“ вече работи въпроса, или не.

Голямото представяне на Apple iPhone 11 и iPhone 11 ProДобро утро! В случай, че сте го пропуснали, Apple тази седмица имаше едно от най-натоварените си съб…Sep 13 2019skafeto.com

loading...