google street view

Отделете малко време, за да помислите за всички улични знаци, които е трябвало да останат в миналото, докато шофирате. Стоп-знаците, ограниченията на скоростта и предупрежденията за пътната обстановка допринасят за огромно количество инфраструктура в града, който и без това е труден и скъп за поддръжка. Но сега, след като се опират на упоритата работа на Google и тяхното приложение Google Street View, учените са намерили нов умен начин да се рационализира процеса на проследяване на знаците, които се нуждаят от ремонт.

Каталогизирането на състоянието на инфраструктурата на града обикновено е труден процес, извършван ръчно от работници, който понякога може да бъде и доста опасен, когато включва множество пътища и голям трафик. Но ако можете да си спомните, още през 2007 г. Google за пръв път въведе Street View за Google Карти. Това е функция, която изискваше от компанията да закачат камери на стотици коли и хора и да ги изпрати да изследват и фотографират почти всяка магистрала, път и ъгъл по света. Това беше огромно начинание, но резултатите бяха направени свободно достъпни за всеки, който има устройство и интернет връзка, включително специално обучен изкуствен интелект (ИИ).

Учените занимаващи се с геопространствени данни (т.е. човек, който изучава как хората използват физическото пространство) в университета RMIT в Мелбърн, Австралия, създадоха софтуер, управляван от ИИ, който е способен да разпознае и идентифицира конкретни улични знаци, като използва база данни с изображения на Google Street View. Системата може да разпознае означенията с почти 96-процентна точност и да определи какъв тип знак е с 98-процентна точност. Използвайки само 2D изображения и метаданни от Google Карти и Street View, той също така може точно да каталогизира точното географско местоположение на всеки знак, така че вече ще е лесно да се проследи, ако се налага да се извършват поправки на улични знаци.

Дали това е напълно надеждно решение? Не. Търсачката на Google непрекъснато се рови в интернет, за да гарантира, че е винаги актуална, но цената за снимане с автомобил с камера на Google Street View, която да записва промени по света ежедневно, или дори седмично, ще бъде астрономически ограничаваща подобна дейност.

В резултат на това, изображенията с изглед на улиците в Google Карти не винаги са достатъчно актуални. Но системата би могла да работи заедно с други решения, като модернизиране на камиони за отпадъци, които пътуват по една и съща улица всяка седмица, с камери за улавяне на допълнителни изображения, които ИИ може да сканира, за да поддържа актуализирана база данни за инфраструктурата.

Ще ви вземат ли на работа в Apple? (Тест)Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни хора със силна логика. Човекът ик…Apr 5 2019skafeto.com

loading...