Как да изберем нов смартфон

Много потребители свикнаха да сменят телефоните си доста често, дори всяка година. Този навик е продиктуван от различни съображения: смартфонът вече е морално остарял, не се справя с някои нови функции, повреден е или просто е омръзнал на своя собственик. Мотив за покупка, особено на скъп модел, е и суетата, пише technews.

Ако цените парите си, трябва да сте напълно подготвени, когато купувате нов смартфон, за да не се окаже по-късно, че сте направил грешен избор и желаната придобивка се е превърнала в главоболие. Можете да избегнете разочарованието, ако знаете какви грешки правят най-често купувачите при покупка на смартфон.

Избор на смартфон по големината на екрана

Мнозина смятат, че телефон с голям екран означава „готин” телефон, мощен и като цяло най-добрият. Да, смартфоните пораснаха като размер и вече имат по-големи екрани. Това е удобно, но изборът на смартфон само по големината на екрана е голяма грешка.

Няма спор, че големият екран е готин. Но по-важно е да изберете висококачествена матрица, за да не страдате по-късно. Можете да си купите евтина китайска джаджа, но най-вероятно такъв смартфон няма да бъде качествен и производителен.

Ако изберете смартфон, като се фокусирате върху размера на екрана, тогава е по-добре да вземете предвид матрицата и разделителната способност на дисплея, така че изображението да не убива очите ви. Най-добре е да отидете в магазина, където на място можете да се запознаете с устройството и да разберете дали неговият екран ви подхожда или не.

Коя марка смартфон е по-добра

Това е още един капан при покупка на телефон. Понякога подценяваме определен модел, поради името. Може би поради факта, че преди години компанията е произвеждала евтини джаджи. Но важно е настоящето. Сега същата компания може да произвежда страхотни устройства, така че не бива да се връщате към “онези” дни.

Ако пък изобщо не сте чували за марката, тогава внимателно проучете рецензиите в интернет. В крайна сметка достъпните устройства от китайски производители имат много нюанси.

Защо не трябва да купувате скъп смартфон

Производителите на смартфони актуализират своите устройства постоянно, пускайки все повече и повече нови модели. Разбира се, такива устройства ще струват прилични пари – четирицифрените суми за смартфон вече станаха нещо обичайно. В тази връзка е добре да помислим дали си струва подобно разточителство?

Ако нямате пари в излишък, може би е по-добре да си купите нещо по-евтино. Смартфонът трябва да струва разумни пари – не е нужно да плащате две заплати за него.

Но ако имате достатъчно пари, тогава можете да се поглезите, но все пак го направите разумно. Смартфонът е инструмент за ежедневни задачи, а не лукс или индикатор за богатство. Следователно вероятно не си струва да се търсят устройства с безумен брой мегапиксели в камерата и супер-ефективен процесор, създаден по най-напредналата технология.

Кой е правилният смартфон

Ако не сте технологичен маниак, не разчитайте само на собствения си опит при избора на смартфон. Поискайте съвет от опитни хора и след това направете свои собствени изводи, според нуждите си.

Може да си купите смартфон с 256 GB памет и да изчерпите бюджета си. Паметта се оказва доста голяма, но дали ви трябва наистина и има ли това значение при последващата препродажба на устройството. Помислете какво ви трябва и направете правилния избор, за да не хвърлите пари на вятъра за функции и параметри, които не използвате.

Избор на смартфон за подарък

Честно казано, това е най-трудната част. Трябва да знаете куп нюанси: какъв цвят харесва получателят на подаръка, колко памет е необходима, дали са необходими аксесоари, колко мощна да бъде батерията. А може би имате нужда от непретенциозен удароустойчив смартфон?

Ако ще правите подарък – разберете добре нуждите на човека, коя платформа му подхожда най-добре. Бъдете особено внимателни при избора на смартфон с Android: производителите имат навика да прилагат свои собствени обвивки, които може да изглеждат доста специфични за човека, на когото ще подарите смартфон. И макар че повечето смартфони си приличат външно, надстройките на Android работят различно и трябва да се съобразите с това при избора.

Какви аксесоари за смартфон да купите

Когато купувате смартфон, може да ви се прииска да похарчите пари и за нещо друго. Защо не си купите Bluetooth слушалки, оригинален калъф за много пари, адаптер за бързо зареждане, който не е включен в пакета?

Не бързайте: цените в магазините често са по-високи от тези в интернет и никой не споменава добрите аналози от други производители. Не трябва веднага да казвате „да” на асистента по продажбите, който учтиво ви предлага да добавите марков калъф към комплекта – същият ще го намерите по-евтино в интернет.

Има много смартфони на пазара, като всички изглеждат почти еднакво, което прави избора много труден. Още по-трудно е да се ориентирате правилно в цената и характеристиките, за да не плащате твърде скъпо. Важно е да се вслушате в съветите на опитни хора, но да имате и собствено мнение, това ще ви помогне да направите правилния избор.


loading...