остарели знаменитости

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Има много известни личности, които неочаквано са починали, много преди да достигнат дълбока старост. Не можете да не се чудите как щяха да изглеждат, ако бяха доживяли до достолепна възраст… Е, не размишлявайте повече. С помощта на изкуствен интелект (ИИ) фотографът и адвокат Алпер Йесилтас създаде поредица, наречена „Сякаш нищо не се е случило“, която привидно връща към живот иконите на поп културата. Знаменитости, включително Хийт Леджър, Фреди Меркюри и Кърт Кобейн, остаряват по начин, който изглежда изключително правдоподобен. Генерираните портрети изглеждат така, сякаш наскоро са седнали да бъдат снимани.

Алпер е развълнуван от възможностите на изкуствения интелект. С него той вярва, че „всичко, което можете да си представите, може да бъде показано реално“, и това го вдъхновява да започне да експериментира с него. „Когато започнах да се занимавам с технологията“, казва той на MyModernMet, „видях какво мога да направя и си помислих какво би ме направило най-щастлив: исках да видя някои от хората, които ми липсваха…“ Така се роди идеята за „Сякаш нищо не се е случило“.

Йесилитас използва различен софтуер, за да създава своите изображения, включително Lightroom и VSCO. Всички те се опитват да създадат портрет, който му се струва „истински“ – сякаш човекът е надхвърлил въображението и сега съществува в реалния свят. Това не е лесен процес, нито е бърз. Но резултатите са очарователни; и ако сте били фен, ще ви накарат човекът да ви липсва още повече.

Превъртете надолу, за да видите кого Йесилтас върна към живота (сякаш нищо не се е случило).

Има много известни личности, които неочаквано са починали, много преди да достигнат дълбока старост.


Фреди Меркюри


Джон Ленън


Хийт Леджър


Кърт Кобейн


Джими Хендрикс


Майкъл Джексън


Брус Лий

Елвис Пресли

Тупак Шакур – 2Pac


Принцеса Даяна

Вижте още:
Изкуствен интелект спечели арт конкурс. Художниците са бесниСъздадена с изкуствен интелект картина спечели конкурс, предизвиквайки полемика за „смъртта на истин…Sep 2 2022skafeto.com

Уволнен служител на Google: Създадохме разумен изкуствен интелект!Възможно ли е система с изкуствен интелект да е станала разумно същество, докато софтуеристите се ст…Jun 15 2022skafeto.com


loading...