Китай ракета с два спътника

Китай успешно изстреля своята ракета Changzheng-2D, Long March – 2D с два спътника на борда. Както съобщава Централната телевизия на страната, сателитите успешно са навлезли в предварително зададените орбити.

Според телевизията изстрелването е извършено от космодрума Цзюцюан (провинция Джансу, Северозападен Китай) в 16:53 местно време. Полезният товар на ракетата-носител включва апарата за дистанционно наблюдение на Земята с висока разделителна способност Gaofen-9, както и спътника Hede-4, предназначен за събиране на информация в областта на Интернет, морската навигация и авиацията.

Както бе отбелязано, Gaofen-9 ще бъде използван в пътното строителство, градоустройството, оценката на производителността на земеделските земи, както и за справяне с последствията от природни бедствия, пише БГНЕС.

Това е 333-тото изстрелване на ракети-носители от серията Changzheng.

Вижте още:
Мисия до Марс, собствената GPS „Beidou“ и новите планове на КитайКитай закъсня с космическата надпревара – Пекин изпрати първия си спътник в орбита едва през 1970 г.…Nov 26 2019skafeto.com

САЩ се стреми да кацне първи на Марс„Ние отново гордо изстрелваме американски астронавти с американски ракети – най-добрите в света, от …May 31 2020skafeto.com


loading...