Миналата година броят на активните iPhone устройства надмина 900 милиона, а сега научаваме, че след пускането на новата серия iPhone 12 тази цифра вече е над 1 милиард. Информацията споделя главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. В интервю пред Reuters той разкрива, че сред факторите за растежа са и продажбите в Китай. През последното тримесечие там се отчита рекорд по отношение на замяна на старо устройство с ново.

Главният финансов директор на Apple Лука Маестри допълва, че активните хардуерни устройства са над 1.65 милиарда. Както се вижда по-голямата част от тях са смартфони.

Очаквахме излизането на моделите от серията iPhone 12 да се отрази положително върху приходите на Apple за последното тримесечие на миналата година и финансовите резултати на компанията потвърдиха това. Американската компания обяви, че за периода е отчела приходи от 111.4 милиарда долара, което е с 21% повече на годишна база и на практика е рекорд в историята й. Печалбата на акция се е увеличила с 35% до 1.68 долара, а международните продажби са били 64% от общите приходи.

Повече продажби са успели да генерират всички продуктови категории от портфолиото на Apple. Таблетите iPad са донесли 8.4 милиарда долара при 5.9 милиарда година по-рано, при компютрите Mac увеличението е от 7.1 милиарда в края на 2019 до 8.6 милиарда долара, а носимата електроника и аксесоарите са осигурили 12.9 милиарда долара спрямо 10 милиарда година по-рано. Услугите също са донесели повече пари – 15.7 милиарда долара при 12.7 милиарда в края на 2019.

Колко хора ползват Apple iPhone през 2021?

Както може да се предположи серията iPhone 12 също се е представила отлично. Новите телефони са донесли 65.6 милиарда долара, което е нов рекорд за смартфоните на компанията и значително повече от 55.9 милиарда през последните три месеца на 2019. Устройствата включват много подобрения, а освен това всички модели поддържат 5G, което е стимулирало много потребители да сменят стария си телефон. Ръст на продажбите се отчита във всички региони, а в Китай той е най-сериозен – до 21.3 милиарда долара при 13.5 милиарда година по-рано.


loading...