Електромобилът Xpeng P7 - китайският амбициозен конкурент на Tesla

Нашумелият китайски производител на автомобили XPeng планира да създаде летяща електрическа кола, способна да измине и 600 км на земята с едно зареждане на батерията.

Електрически въздушни таксита, напомнящи гигантски квадрокоптери, разработват различни компании в момента. Някои са убедени, че превозните средства на бъдещето трябва да съчетават възможността за пътуване по въздушни и наземни маршрути. Към подобна идея се придържа и китайския стартъп XPeng Heitech, съобщи Ройтерс.

Компанията е основана от ръководителя на XPeng, Хи Сяопенг, през 2013 г. и в нея работят 400 души, но тази година екипът ще се разшири до 700 души. Към момента не се знае почти нищо за характеристиките на „летящия електрически автомобил”, освен че ще може да измине до 600 км на земята без презареждане. Продължителността на полета не се съобщава.

Развитието на летящите електрически превозни средства все още е силно ограничено от масата и специфичната плътност на съхранение на заряд на съществуващите видове батерии. Но с подобренията в тази област се очаква и новият вид транспорт да набере скорост.

Вижте още:
5G може да направи автономните автомобили пo-безопасниАвтономните (самооуправляващите) се автомобили са почти тук и вече може да мислим за тях. Една нова …Aug 27 2019skafeto.com


loading...