Изкуственият интелект, имплементиран в приложение, разчита 30-секундно клипче и предоставя анализ на нашето кръвно налягане

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Софтуерни специалисти от Канада разработиха мобилно приложение за здраве, което е способно да определи нашето кръвно налягане като използва направено селфи, пише Engadget. Пълноценната функция на приложението Anura ще стане достъпна за потребителите към края на годината.
10 прогнози за най-важните технологични тенденции до 2025Китайската компания Huawei разкри своя обобщителен анализ „Global Industry Vision“ (Глобалена визия …Aug 12 2019skafeto.com

Според авторите, приложението може да определи кръвното налягане с точност до 95 процента. За целта потребителят трябва да заснеме кратко, 30-секундно видео със селфи камерата на смартфона.

При заснемането, камерата създава до 900 снимки, които приложението анализира с помощта на изкуствен интелект и след това предоставя краен резултат на потребителя.

В момента Anura има ограничена функционалност, която се свежда до определяне на нивото на стрес и сърдечния ритъм. До края на годината обаче приложението ще може да измерва и кръвно налягане.

Изкуственият интелект и Google Street View ще сигнализират за остарели улични знациОтделете малко време, за да помислите за всички улични знаци, които е трябвало да останат в миналото…Jun 24 2019skafeto.com

Как работи Anura:
* Човешката кожа е полупрозрачна.
* Светлината и съответните й дължини на вълната се отразяват от различните слоеве под кожата и могат да бъдат използвани за разкриване на информация за кръвния поток в човешкото лице.
* Тази информация се съдържа в конвенционалните видеоклипове.
* Техника, известна като Трансдермално оптично изображение (TOI™) се използва за извличане на информация за кръвния поток от видеото. Тази техника е разработена от канадския екип от експерти по невронауки, психология, физиология, обработка на сигнали и изкуствен интелект.
* Anura™ използва видео камерата на вашия смартфон за извличане и изпращане на криптирана информация за кръвния поток (без видео или снимка) в облака, за да бъде обработена от изкуственият интелект (DeepAffex™ Affective Intelligence).
* DeepAffex™ прилага усъвършенствана обработка, за да предскаже сърдечния ви ритъм и нивото на стрес, след което изпраща тези резултати обратно към приложението.

Връзка към приложението в Google Play и App Store:
Anura за Android

Anura за iOS

Пробив: Учените създават изкуствен интелект, който може да предскаже кога човек ще умреАко оставим настрани страховете от робота, управляван от изкуствен интелект, той е предоставил на чо…Jun 23 2019skafeto.com