Новият iPhone SE

Типично в стила на Apple, компанията реши да скочи в несигурноте води на настоящия пазар, скован от страх заради пандемията и представи новият Apple iPhone SE смартфон. Както своя предшественик и настоящия SE модел е в по-ниския ценови клас.

Така новият iPhone SE идва без типичното за калифорнийския технологичен гигант грандиозно официално представяне, но с голяма заявка за успех. И цената от 399 долара далеч не е единственото му предимство.

Познат и красив отвън

Както се говореше от доста време, новият iPhone SE си е „откраднал“ външния вид на iPhone 8 (който вече няма да се предлага). Моделът е направено от алуминий и закалено стъкло. По размер е колкото 11 Pro, но мястото за дисплея е доста по-малко.

Новият Apple iPhone SE - малък телефон с голяма заявка
Източник: Twitter / Vaibhav Mishra

Над 4,7-инчовия Retina HD LCD диспей има рамка, а под него намираме и така любимия за мнозина бутон за лесна навигация. Сега той е оборудван с второ поколение отключване с пръстов отпечатък Touch ID.

iPhone SE 2020 ще се предлага в три цвята – черно, бяло и червено.

Мощен отвътре

Най-големият плюс на модела е най-новият A13 Bionic чип. От Apple го определят като „най-бързия чип за смартфон“. Използван е и в iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max. Той ни гарантира, че операционната система iOS 13.4 ще върви със същата лекота, както при най-скъпия смартфон на марката.

Можем да избираме между модели с 64, 128 и 256GB вътрешна памет, като цената им е съответно 399, 449 и 549 долара. iPhone SE 2 ще поддържа Apple Pay и Wi-Fi 6.

Новият Apple iPhone SE - малък телефон с голяма заявка
Източник: Facebook / NovMac – Apple online store

Очаквано, жак за слушалки не е предвиден. Освен с кабел, можем да зареждаме модела и безжично. Малко разочарование е 5-ватовото зарядно в комплекта и фактът, че ако искаме бързо зареждане, трябва да си купим отделно друго, 18-ватово. Все пак, от Apple ни гарантират до 13 часа с едно зареждане.

Радостта ни обаче бързо се връща, защото SE 20202 е водоустойчив до 30 минути на метър дълбочина. Няма да го уплашат и нито разлято кафе, нито дъжд, нито прах.

И една камера е достатъчна

От Apple вече са доказали, че могат да правят много добри камери, затова фактът, че SE 2 има само една на задния си панел никак не ни притеснява. Тя е 12MP, широкоъгълна, с бленда f/1.8 и с LED светкавица. 

Новият Apple iPhone SE - малък телефон с голяма заявка
Източник: Apple

Благодарение на „софтуерна магия“ камерата разполага с портретен режим, който замъглява фона и акцентира на фокусирания обект. Можем да заснемаме и движещи се снимки, както и видео с резолюция 4К и цели 60 кадъра в секунда.

Предната 7МP камера също поддържа портретен режим, който пък предлага различни стилове, някои от които станаха любими на потребителите на iPhone 11 и 11Pro.

Независимо с коя от двете камери снимаме, имаме възможност да настройваме дълбочината и светлината на изображението, преди да сме заснели кадъра. Така гарантирано ще се почувстваме като професионален фотограф.

Предварителните поръчки започват от 17 април на сайта на Apple.

Вижте още:
Шефът на Apple: Времето на 5G още не е дошлоВъпреки че редица компании вече представиха свои 5G смартфони, Apple не бърза. Тим Кук твърди, че мр…Jan 29 2020skafeto.com

Apple Siri вече дава информация дали сте заразени с COVID-19Apple направи още една крачка в своята борба срещу COVID-19 и току-що съобщи, че е актуализирала гла…Mar 23 2020skafeto.com