звуково оръжие

Изследователи от Китайската академия на науките са създали ръчно звуково оръжие, предназначено да помогне на военните и правоприлагащи органи да разпръснат тълпите, според нова публикация в South China Morning Post (SCMP).

Всичко, което трябва да направи служителя, е да го насочи към тълпата и да стреля – а фокусираните вълни на звука ще предизвикат болезнено вибриране на тъпанчетата, очните ябълки и мозъка на целите.

Водещият изследовател по проекта Сие Сюйюан каза пред SCMP, че звуковият пистолет се захранва от инертен газ. Когато газът се нагрява, неговите частици започват да вибрират и устройството излъчва дълбок монотонен звук.

Новото китайско звуково оръжие, което кара мозъка да вибрира

Когато тествали звуковия пистолет на полето, изследователите открили, че той причинява „силен дискомфорт“, съобщава SCMP.

Alibaba проектира собствен AI чипКитайският гигант в онлайн търговията Alibaba съобщи интересна новина на провеждащото се годишно съб…Sep 25 2019skafeto.com

Звуковите оръжията не са нищо ново. През 2016 г. неизвестен нападател може да е използвал звуково оръжие срещу държавните служители на САЩ в Хавана, Куба, а съобщенията за други звукови атаки датират от столетие.

Новото китайско звуково оръжие, което кара мозъка да вибрира

Основната разлика между подобни оръжия в миналото и това ново звуково оръдие е неговата преносимост.

Докато предишните звукови оръдия бяха големи, нелеки устройства, обикновено монтирани на превозни средства, този е с размерите на пушка. Това означава, че за китайските служители ще бъде много по-лесно да го използват – и това може да се случи сравнително скоро, като се има предвид, че Китай вече е одобрил дизайна за масово производство, според историята на SCMP.
Футуристичният Xiaomi Mi Mix Alpha идва обгръщащ телефона дисплей и 108MP камера!Xiaomi винаги е запазвал най-вълнуващите си технологии за линията Mix, а току-що пуснатият Mi Mix Al…Sep 24 2019skafeto.com


loading...