приложение Ново TikTok предизвикателство българо-съветската дружба

TikTok от известно време е източник не само на забава за младежите, но и на предизвикателства, някои от които са много опасни. Поредното предизвикателство набира популярност в момента. Този път децата разхлабват гайките на колелата на превозните средства.

„Това е предизвикателство от САЩ, все още не сме попадали на случаи в България. TikTok е социалната среда на новите юноши. Децата провокират социалните норми, правилата, границите. За тях е трудно да разберат къде се намират. Нормално е тяхната среда да е Facebook, Instagram, TikTok“, каза детският психолог Доника Боримечкова.

Тя изтъкна, че TikTok предизвикателствата представляват риск за децата и за заобикалящите ги.

„Предизвикателствата започнаха преди много, много години. Сещам се за „Ледената кофа“, там се включиха доста популярни личности. Всички човешки същества искат да бъдат харесвани и обичани. Децата съвсем естествено е да търсят харесването и одобрението от останалите“, подчерта Боримечкова.

„Не само в социалните платформи, не само на родителите, не само на учителите. Родителите носят голяма отговорност за действията на децата си“, коментира още детският психолог.


loading...