нокиа ново лого

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Финландската телекомуникационна компания Nokia преработи логото си, за да напомни на света, че вече не произвежда мобилни телефони.

„В съзнанието на повечето хора ние все още сме успешна марка мобилни телефони, но това не е целта на Nokia“, каза изпълнителният директор Пека Лундмарк пред Bloomberg. „Искаме да стартираме нова марка, която се фокусира много върху мрежите и индустриалната цифровизация, което е напълно различно нещо от наследените мобилни телефони.“

Nokia разкри новата си идентичност на марката в неделя на MWC – първият голям редизайн на логото на фирмата от почти 60 години. Компанията е извървяла дълъг път от основаването си като единична хартиена фабрика през 1865 г. Нейното оригинално лого включва глава на сьомга – препратка към реката Nokianvirta, край която е създадена фабриката и която е дала името на компанията.

Nokia някога управляваше мобилния свят, но не успя да се адаптира към ерата на смартфоните, оглавявана от Apple и Google. Компанията продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft през 2014 г., но сделката беше катастрофа.

До 2016 г. Microsoft загуби най-малко 8 милиарда долара от придобиването и започна да прекратява собствения си бизнес със смартфони, който не успя да се справи с iOS и Android. През същата година мобилната марка Nokia беше продадена на ново дружество, основано от бивши служители на Nokia, HMD Global. Телефоните с Android отново започнаха да се продават под името Nokia, въпреки че сега се произвеждат от дъщерното дружество на Foxconn FIH Mobile.

Според мобилния анализатор Бен Ууд Nokia каза, че ребрандирането тази седмица няма да засегне лиценза за брандиране, използван от HMD за пускане на пазара на собствените му устройства. HMD разкри нов ремонтируем смартфон само преди дни, пълен с оригиналното лого на Nokia.

Самата Nokia сега прави пари чрез бизнес, включително продажба на мрежово оборудване и лицензиране на многобройните си патенти, включително на производители на мобилни устройства. Компанията също настоява силно за 5G, като тази част от нейния бизнес е подкрепена от забрани за оборудване, произведено от китайския конкурент Huawei.

В публикация в блог Лундмарк каза, че новото лого на компанията „улавя Nokia такива, каквито сме днес, с подновена енергия и ангажираност като пионери на дигиталната трансформация“.

Лундмарк каза: „Ние изградихме наследството на предишното лого, но го направихме да изглежда по-съвременно и дигитално, за да отразява сегашната ни идентичност… Това е Nokia… но не както светът ни е виждал преди.”

Старото и новото лого на Nokia:

Вижте още:
Легендарната марка смартфони Nokia отново ще се произвежда в ЕвропаЛегендарната марка смартфони Nokia отново ще се произвежда на територията на Европа. Финландската ко…Feb 26 2023skafeto.com


loading...