Curve

Докато в България поредна година тече дебатът дали трябва или не да се върне задължителната казарма, само на 2000км от нас, в Израел тя е нещо нормално както за мъже, така и за жени. Там преди около 20 години Шaxap Биaлиĸ се готви да се присъедини към специалните части на страната си докато мapшиpyвa c 40-ĸилoгpaмoвa paницa нa гъpбa cи в продължение на 40 километра.

„Не можете да си представите колко трудно е това. След като изминеш първите 10 километра си мислиш, че няма начин да продължиш напред. Когато завършиш тези 40 километра се чувстваш сякаш си мъртъв, но си удовлетворен, че си успял. Това те кара да смяташ, че всичко е възможно“, разказва вече 38-годишният Биалик пред ВВС, цитиран от money.bg.

През този период, в който той е войник в израелската армия, не може да си представи, че някога ще успее да създаде успешен бизнес, който да го направи милионер.

Днес обаче Шахар е основател и ръководител на базираната в Лондон финтex компания, наречена Curve. То позволява на потребителите да обединят в едно приложение всичките си банкови сметки, както и да използват една банкова карта за всички тях.

От войник до основател на ИТ компания за $250 милиона

Това, разбира се, звучи като идея, която вероятно е хрумнала на много други хора. Заради това и той първоначално се съмнява в успеха на начинанието си, чието начало поставя през 2016 година.

Въпреки това Curve привлича вниманието на инвеститорите и през юли успя да привлече нов кръг от вложения в размер на 55 милиона долара. Така капитализацията на компанията нарасна до 250 милиона долара.

„В рамките на следващите години ние ще бъдем листнати на борсата. И се надяваме, че ще бъдем оценени на около 50 милиарда долара“, казва Биалик.

Направиха дрегер за марихуанаАко полицейски служител подозира, че сте пили твърде много, преди да се качите зад волана на колата …Aug 15 2019skafeto.com

Роден в Тел Авив в училище Шахар не се справя особено добре, но за сметка на това много се увлича по компютрите. На 16 години е изгонен от училището си, но по-късно започва да учи компютърни науки. Две години по-късно започва военната си служба.

След напускането на армията той се пробва в различни бизнес начинания и основава редица фирми. Той признава, че до основаването на Curve неговата съпруга и семейството ѝ се съмняват в това, че той Балиак ще успее да постави началото на поне една успешна фирма.

От войник до основател на ИТ компания за $250 милиона

„Бащата на съпругата ми ме попита „Какво смяташ да правиш с живота си? Не можеш да пропиляваш така таланта си“, признава основателят на Curve.

Днес услугите на неговата компания се ползват от над 500 хиляди потребители в 31 европейски държави, а за нея работят над 150 души. Шахар готви и експанзия в Щатите през следващата година.

Бългapcĸaтa Ѕраrk oфициaлнo нaвлизa в PyмънияSpark, българската услуга за споделено пътуване, която използва само електрически автомобили, ще бъд…Jul 4 2019skafeto.com


loading...