Xiaomi Mi 9 Pro 5G
Xiaomi Mi 9 Pro 5G

Xiaomi ще проведе голямото си събитие в Китай на 24 септември, където ще представи новия си модел Mi 9 Pro 5G. Този телефон е наследника на тазгодишния Mi 9, презентиран на MWC през февруари, и както подсказва името, той включва 5G поддръжка. Смартфонът също така разполага с новия чипсет Snapdragon 855+ и бърза система за зареждане с кабел – 40W, а безжичното зареждане за момента поставя световен рекорд с поддръжката си до 30W. Последно по това направление – телефонът може да зарежда други устройства безжично с мощност до 10W.

Новата технология за зареждане вече е официална и Xiaomi потвърди, че я имплементира в Mi 9 Pro 5G. Компанията представи официалните изображения на телефона, които можете да видите по-долу, като моделът вече има и нов бял цвят, който оригиналният Mi 9 не получи като опция.

JD.com, един от най-големите онлайн търговци на дребно в Китай, вече приема предварителни поръчки за устройството. Според предварителни слухове, Mi 9 Pro 5G трябва да има същия екран като оригиналния Mi 9, както и 48-мегапикселова основна задна камера, в комбинация с други две, макар че към момента липсва информация дали това ще бъде точно същата конфигурация, както в Mi 9.

Официалните изображения на Xiaomi Mi 9 Pro 5G показват нова бяла визия

Батерията вече е 4000 mAh (спрямо 3300 при Mi 9) и ще може да се зарежда до 100% с безжично зарядно устройство с мощност 30 W само за 69 минути, докато за да се вдигне от 0 до 50% ще са необходими 25 минути. Кабелното зареждане ще възстановява нейния заряд до 0 до 100% само за 48 минути, според изпълнителния директор на Xiaomi Лей Юн.

Какво има в един смартфон? Учени пускат iPhone в блендер, за да разбератПроектът има за цел да покаже количествата на редки или т.нар. „конфликтни“ елементи във всеки телеф…Jul 6 2019skafeto.com

loading...