платени абонаменти за профилите

„Инстаграм“ въвежда тестов платен абонамент за страниците на някои от своите популярни създатели на съдържание (т. нар. инфлуенсъри) в САЩ. Това обяви ръководителят на звеното, което е под шапката на „Мета“ (преди „Фейсбук“) Адам Мозери.

Планира се достъп до определени постове, „сторита“ или живи включвания на създатели на съдържание да се заплаща между 99 цена и 99 долара на месец. Новината бе потвърдена и от главния изпълнителен директор на „Мета“ Марк Зукърбърг.

Според основателя на „Фейсбук“ това ще помогне на създателите да печелят повече, като те ще могат да показват ексклyзивно съдържание на най-горещите си последователи.

До 2023 г. Meta няма да събира комисионни от инфлуенсърите, а след това се очаква та да не надхвърля 30% от събраните суми от абонаменти.

Моделът за платформа, чийто създатели на съдържание могат да печелят пари стана популярен в сайтовете на Patreon, OnlyFans и др.

В началото на септември друга популярна социална мрежа „Туитър“ въведе услугата „Супер последовател“ (Super Follower), с абонаменти на стойност от 3 до 10 долара отново с цел ексклузивно предоставяне на съдържание до най-нетърпеливите потребители следящи публикациите на дадени личности или канали.

Вижте още:
Инстаграм изтри профила на наша плеймейтка заради голотииПрофил на родна плеймейтка в социалните мрежи бе изтрит заради много голотии. Дениз Хайрула, която п…Jan 17 2022skafeto.com

Кои са в топ 10 на най-популярните българи в Instagram за 2021?Не е тайна, че социалните мрежи, сред които е и Instagram, са един от основните критерии, по които м…Dec 30 2021skafeto.com


loading...