обозримото бъдеще
Джеф Безос. Снимка: Steve Jurvetson/flickr.com

Главният прокурор на Вашингтон, Карл Расин, заяви във вторник, че съди технологичния гигант Amazon.com Inc. на атинтръстово основание.

Расин заяви, че Amazon е нарушил закона на Вашингтон, като „злоупотребява и поддържа монополната си власт, контролирайки цените на онлайн пазара на дребно“.

Освен това главният прокурор твърди, че компанията е максимизирала печалбата си, като е принудила потребителите да плащат „изкуствено завишени цени“, като същевременно заплашва да премахне продавачите от трети страни, ако те са продавали продуктите си на други платформи на по-ниски цени.

Главният прокурор на американската столица твърди, че Amazon „вреди на конкуренцията и иновациите“, като същевременно заяви, че трябва да има „справедлив онлайн пазар“ и повече възможности на пазара за онлайн търговия на дребно за жителите на Вашингтон.

Вижте още:
Amazon също не хареса България – избра РумънияПоредна голяма компания, след VW, Microsoft, Xiaomi и Nidec, избра да инвестира в съседна държава, в…May 20 2021skafeto.com


loading...