камера под екрана

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всички предварителни клипчета, в които се твърдеше, че първият телефон в света с камера за селфи под екрана ще бъде разкрит тази седмица, се оказаха прави. Oppo демонстрира на MWC 2019 в Шанхай технология, която ще направи възможно екрана на смартфона да го покрива изцяло, От Oppo добавиха и че първите търговски продукти, които да имат селфи камера под екрана идват скоро.

Откакто Apple стартира iPhone X, продавачите на смартфони се състезаваха, за да копират прореза в екрана (или така наречения на английски „notch“). Тогава те представиха и други дизайнерски компромиси, за да увеличат размера на екрана, без да премахнат напълно предната камера на телефона. Oppo е една от компаниите, които са изпробвали и двата дизайна, както с изскачаща камера за селфи, така и с плъзгащ се дизайн. Но много от тези компании също работят по технологията за поставянето на камерата под екрана, като Oppo показват с гордост напредъка си, готови да покажат прототип.

За да се справи с технологичното предизвикателство, Oppo използват специален прозрачен дисплей, който има преработена пикселна структура, обяснява сайта The Verge. Това е достатъчно, за да позволи на светлината да премине през дисплея и да достигне сензора на камерата, което трябва да стане, за да може да получи снимка. Самият сензор е по-голям от тези в другите фотоапарати и има по-голяма бленда.

Прозрачната област на дисплея показва изображения и поддържа взаимодействие с докосване, така че тази част, зад която е камерата, си работи точно като останалата площ на екрана.

Следващият видеоклип от канала в YouTube „Sparrow News“ показва прототипа на Oppo в действие. Камерата под екрана е почти невидима, но в някои случаи може да я забележите, в зависимост от това, което се показва на дисплея.

Oppo има усъвършенствани алгоритми, които трябва да се справят с проблемите в качеството, произтичащи от факта, че селфи камерата е поставена под дисплея.

камера под екрана

Компанията казва, че снимките са „на едно и също ниво с други масови устройства“, но първите примерни изображения показват, че все още има място за усъвършенстване, и вероятно Oppo няма точна преценка за официална дата, на която да пусне на пазара новия си смартфон.

Преди няколко седмици Xiaomi също намекна, че работи по своя собствена технология за камера под дисплея, но за момента от компанията не са направили официални изявления.

Изтекли изображения с висока резолюция ни показват Apple iPhone 11От сега до началото на септември очакваме да се появят няколко смартфон флагмани на водещите компани…Jun 27 2019skafeto.com