Huawei Mate 20 X

От китайския технологичен гигант Huawei са си поставили за цел да имат водеща роля на глобалния пазар на 5G смартфони и бяха решили революционния сгъваем Mate X да бъде първия им модел с технологията. Компанията, обаче отложи премиерата на устройството за септември. Това решение е провокирано от желанието им да не допуснат проблеми с дизайна и дисплея по подобие на Samsung Galaxy Fold.

Въпреки това Huawei сега потвърдиха, че ще започнат да продават на пазара Huawei Mate 20 X 5G още преди края на юли, съобщава VentureBeat. По този начин Mate 20 X 5G ще се превърне в първия 5G смартфон на компанията, който е наличен за потребителите.

Huawei ще стартират скоро доставките в редица държави по цял свят, като в следващите седмици ще продават Huawei Mate 20 X в още по-голям брой страни.

Трябва да отбележим, че това ще зависи от мобилните оператори и темповете, с които изграждат необходимата инфраструктура за 5G технологията. Huawei Mate 20 X 5G е впечатляващ смартфон, който има голям 7,2-инчов дисплей с 2244×1080 резолюция.

Първия 5G смартфон на Huawei - Mate 20 X 5G идва до дни

Другите технически спецификации включват тройна задна камера, 7-нанометров Kirin 980 процесор, 8GB RAM и Balong 5000 5G модем. Смартфонът има 24-мегапикселова камера за селфита и батерия със заряд от 4200mAh. Компанията също така потвърди, че Маte 20 X 5G ще е оптимизиран, едновременно за неавтономните NSA и по-новите 5G SA стандарти. Вграденият Dual-SIM слот предлага поддръжка на 4G и 5G карти. Цената на европейския пазар ще бъде от порядъка на €1000-€1100.

Нови рендери на Huawei Mate 30 Pro показват доста интересен гръбСлед като се постигна нова договорка между САЩ и Китай относно продажбата на технологии за китайския…Jul 5 2019skafeto.com

loading...