САЩ DJI

Министерството на търговията на САЩ включи китайската компания DJI в „черния списък”. DJI е най-големият производител на безпилотни летателни апарати (дронове), а също така притежава някои от най-модерните разработки в тази област.

Компанията е санкционирана за нарушаване на човешките права в Китай чрез неподходящо събиране и анализ на генетични данни и високотехнологично наблюдение в мюсюлманските лагери в провинция Синцзян, съобщи The Verge.

DJI коментира, че е разочарована от решението на Министерството на търговията на САЩ, но в същото време увери, че клиентите на компанията в Америка все още могат да купуват и използват нейните продукти без никакви ограничения.

Попадането на DGI в черния списък на Министерството на търговията на САЩ означава, че на американските компании е забранено да изнасят технологии, оборудване и софтуер за санкционираната фирма. В подобна ситуация са Huawei и други китайски компании, като мотивите обикновено са свързани с националната сигурност на САЩ.

Вижте още:
Голямата битка в космоса за бъдещето на интернетЕвропейските държави планират да инвестират шест милиарда евро (7,3 милиарда щатски долара) в бъдеще…Dec 20 2020skafeto.com

loading...