следващите сгъваеми смартфони на Samsung

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

След като в началото на годината от Samsung представиха Galaxy S23 и Galaxy S23 Ultra, сега вниманието на корейците е насочено към сгъваемите смартфони от серията Z Fold 5 и Z Flip 5. Очаква се двете устройства да дебютират това лято и е въпрос само на няколко месеца преди да видим тяхната официална премиера. Все още няма информация кога точно ще се състои тя, но пък за сметка на това се появи информация за това какво да очакваме.

Данните са на популярния анализатор Ice Universe, който се е доказал със своята информация в тази сфера. Според него Z Flip 5 ще разполага с по-голям външен дисплей. Диагоналът му ще бъде 3.4 инча и ще пристига в съотношение 1:1.038, което е съвсем близо до перфектен квадрат.

Очаква се във вътрешността да видим нова панта с по-малко пречупване на дисплея, както и по-тънки рамки около самия екран.

Що се отнася до Z Fold 5 то там очакваме същия екран от 6.2 инча, но с 0.2мм по-тънка рамка.

Една от големите промени също ще бъде поставянето на нова панта, както и намаляване на дебелината с около 2мм. Заедно с това смартфонът трябва да бъде и по-лек с мерки от около 254 грама.