софтуер

Идеята за създаването на софтуер „Vision” се ражда в началото на 2017 година, споделят от Novini.bg, когато младият програмист Даниел Георгиев получава мейл с линк към реклама на очила за далтонисти.

В този момент на известният вече създател на софтуер, правещ мониторите полезни IRIS (Айрис) Даниел Георгиев хрумва да пресъздаде принципа софтуерно чрез десктоп приложение, позволяващо индивидуална настройка и чрез което хора, страдащи от цветна слепота имат шанса да виждат отново цветове и нюанси при ежедневната употреба на компютри и смарт устройства.

Учените доказаха: 1 от 10 мъже страда от далтонизъмВиждате ли цифрите в центъра на кръговете? Ако не ги виждате, най-вероятно и вашето зрение е засегна…Oct 9 2019skafeto.com

„Вижън” не само позволява на далтонистите да виждат сайтове и снимки в цялата им цветна прелест, но съвсем скоро с негова помощ те ще могат да играят и любимите си игри, както и да гледат филми и клипове онлайн, наслаждавайки се напълно на специалното си цветно зрение.

Приложението на софтуер Вижън е реалност от началото на месец март, и макар че все още не е популяризирано умишлено – вече се употребява редовно от повече от 1000 човека в България и света. Вижън представлява истинска иновация с възможностите за индивидуална настройка, употреба на различни филтри в зависимост от типа и степента на цветна слепота, която всеки може да определи сам отново с негова помощ. Уникалността на Вижън се състои в това, че прави далтонизация на екрана в реално време, което към момента няма алтернатива в света. Десктоп приложението е с пълна съвместимост с Windows , а в момента се разработва и разширение специално за Google Chrome.

Сред създателите попадат и Васил Альошин, който се е заел с маркетинга и продажбите на Vision, както и Стефан Кръстев, който набляга на социалната ориентираност на проекта, чрез готовността си да го предложат напълно безплатно на своите сънародници. Отворена стои поканата и към училищата и институциите в България да се свържат с екипа на Вижън за да получат своите безплатни копия на софтуера, както и кодове за активация.

Предвижда се потребителите извън България да заплащат минимална такса за ползването на иновативния софтуер на Вижън.

Предизвикателствата и трудностите при създаване на онлайн бизнес в БългарияВсички сме свидетели как бързо развиващите се технологии предоставят необятни възможности за бизнес …Oct 1 2019skafeto.com

Потенциалните потребители на Вижън по света са 300 милиона души с различна форма и степен на цветна слепота. Поради своето „по-специално зрение” огромна част от тях се сблъскват с ежедневни предизвикателства, цветовото разпознаване например е основен инструмент на началното и предучилищно образование, а голяма част от далтонистите срещат трудности пред заемането на множество длъжности и професии в различните държави.

„Цветно зрение за цветни хора!” е един от слоганите, чрез които от Вижън се стремят да накарат хората със „специално” цветно зрение да се чувстват още по-специални, виждайки света както не са го виждали досега и откривайки нови цветови хоризонти.

Българин спечели най-престижната европейска награда за софтуерБългарин грабна престижната награда „Оскар“! Не може да не сте гледали някой от хитовите филми: „Въз…Jan 20 2017skafeto.com

loading...