Apple Glasses

Apple вероятно няма да представи очила за добавена реалност (AR) до края на това десетилетие, но това не спира визуалните дизайнери да заливат мрежата с концептуални мечти за това как ще изглеждат Apple Glasses или смарт цайсите на калифорнийския гигант. А те имат потенциал да ни преведат към следващото поколение технологичен напредък както iPhone направи преди тях.

Тази най-нова концепция идва от Martin Hajek и те определено са най-стилните Apple Glasses, който сме виждали досега. Очилата на Apple в макетите на Hajek всъщност изглеждат като истински очила, но те също са достатъчно големи, за да предоставят полезна информация на потребителя.

Погледни отблизо:

Стилната концепция на Apple Glasses ни представя бъдещето на AR

Технологичният свят все още не е произвел чифт AR очила, които не изглеждат смешни, но с концепцията на Хайек се надяваме, че Apple Glasses могат да променят всичко това. Неговата визия обхваща минималистичния стил на Apple, съчетан в комплект с футуристична технология за добавена реалност.

В допълнение към поддръжката на лещите, рамката на очилата може да се използва за настаняване на сензори, камера, безжични антени и други. Hajek дори добавя прорез като от последните iPhone от X серията насам в предната част на очилата, който ще съдържа сензори за околната среда и друга камера.

Стилната концепция на Apple Glasses ни представя бъдещето на AR

За да си взаимодействат с очилата, носителите просто използват дигитален бутон отстрани. Безжичното зареждане би било една от полезните функциите на очилата. Очилата обаче не биха били евтини. iDropNews и Hajek прогнозират, че подобен продукт ще струват около $1000 за най-евтиния модел. Apple също вероятно ще ги предлага в най-различни цветове.

Според слуховете на Apple вече има тайно подразделение със стотици служители, работещи по проекти за виртуална и добавена реалност.

Apple изследва технологиите за добавена реалност повече от 10 години на базата на анализ на подадените патентни заявки от компанията, но с бума на AR, който избухва  с пускането на ARKit (софтуер от Apple за разработкa на приложения с добавена реалност), оборудването на Apple става все по-сериозно и може да доведе до действително посветен на AR/VR продукт в не твърде далечното бъдеще.

Намеци за предстоящите AR Glasses на Apple бяха открити в последната iOS 13, което предполага, че разработването на AR / VR устройство продължава и всъщност не е спряно, въпреки някои слухове за това.

Смарт цайсите, заложени в iOS 13, изглежда, че са с кодово име „Garta“, а Apple има приложение „STARtester“ за тестови цели, заедно с множество препратки към системната обвивка „StarBoard“ и поредица от изображения.

Apple Glasses ще влязат в масово производство веднага след четвъртото тримесечие на годината преди началото на 2020 г., според известния технологичен анализатор на Apple Минг-Чи Куо.

Bloomberg заяви, че Apple разработва AR-фокусиран продукт със специален дисплей, вграден процесор и нова операционна система „rOS“ или реалност. rOS се казва, че се основава на iOS, операционната система, с която работи iPhone. За смарт продукта Apple разработва чип „system-on-a-package“, подобен на този в Apple Watch.

 

Вижте още:
Apple iPhone SE2 – какво да очакваме като хардуер и ценаВ нов изследователски доклад анализаторът на компанията Apple Минг-Чи Куо прогнозира, че като цена з…Oct 15 2019skafeto.com

Apple Watch Series 5 срещу Series 4 срещу Series 3: Каква е разликата?Apple Watch Series 4 бе обявен през септември 2018 г. и предлага се в модели с GPS и с GPS + Cellula…Sep 27 2019skafeto.com

Защо Google не е на едно ниво с „Apple Watch“?Само преди няколко дена калифорнийският технологичен гигант Apple побърка всички свой фенове с новит…Sep 21 2019skafeto.com


loading...