Samsung Galaxy Note 10 3.5mm

Няколко пъти сме коментирали, че Samsung Galaxy Note 10 няма да включва стандартния 3.5mm вход за слушалки и за съжаление (или не) слухът се оказа истински. Samsung бе твърд защитник на жака за слушалки, използвайки го като маркетингов трик за примамване на клиенти, които не харесваха решението на Apple да го премахне от своите iPhone-и. Разбира се, всяка друга известна (и не толкова) компания в бизнеса копира този сравнително печеливш ход, включително Google, OnePlus, Huawei и много други. Макар че им отне повече време, отколкото предполагахме, най-накрая Samsung също се включи в тренда прокаран първоначално от Apple.

Samsung вече не може да залага на 3.5mm вход в рекламите си, премахвайки го от Galaxy Note 10 близо три години, след като Apple го направи при iPhone 7. И няма по-добро време за припомнянето на една телевизионна реклама на Samsung, за която сме убедени, че компанията наистина се е надявала, че всички ние сме забравили.

Спомняте ли си как Samsung обича да се подиграва на iPhone на Apple в рекламите? Компанията го направи и миналата година като част от кампанията си за Galaxy Note 9, когато пусна следното рекламно видео, в което потребител на iPhone се оплаква на фалшив служител на Apple за жака за слушалки на устройство, идентифицирано като „Десет“.

Samsung са оправили проблемите със сгъваемия Galaxy FoldSamsung обяви днес, че е направила „подобрения“ относно защитата на екрана на Galaxy Fold и скоро ще…Jul 25 2019skafeto.com

Да, това е iPhone X, но потребителят на смартфона никога не използва думата „iPhone“. По ирония на съдбата, Samsung също реши да убие входа за жака за слушалки на устройство „Десет“, Note 10. „Мога ли да използвам тези слушалки на десятката?“, пита актьорът в рекламата. Найстина е весело и невероятно иронично.

Samsung, разбира се, реши проблема с жака за слушалки при Note 10 по същия начин, както направи Apple. Имаме преходник (донгъл) от USB-C към 3,5 мм и USB-C слушалки в кутията.

Но защо Samsung елиминира този вход? Очевидно има поне две различни причини, включително живота на батерията и подобрена чувствителност на екрана. Представител на Samsung заявява пред The ​​Verge, че премахването на порта позволява на Samsung да увеличи размера на батерията със 100mAh, което не изглежда много. Освен това Samsung подобри чувствителността на дисплея и бързата обратна връзка, като отстранява кухина, необходима за 3.5мм вход.

Когато Google уби аудио жака при Pixel, компанията обясни, че трябва да го направи, за да създаде телефони с екран от край до край и това е обяснение, което е много по-добро от фалшивото обяснение на Samsung. Ето защо и Apple го направи преди три години.

Между другото, изтриването на старите реклами на Samsung няма да им помогне, а само им създаде маркетинг и ПР главоболия, както и много подигравки сред феновете на техниката.
Новите фаблети на Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy Note10+ бяха представени (СНИМКИ+ВИДЕО)Последният смартфон или така наречен фаблет (комбинация от phone и tablet на англ., бел. ред.) Galax…Aug 8 2019skafeto.com

loading...