смарт часовник

Първото нещо, което си помислихме, когато гледахме този нов патент за дизайн на смарт часовник от IBM, след като забелязахме, че дисплеят на часовника се разширява, за да стане смартфон на китката ви – и отново се разширява, ако е необходимо, до размера на таблет – беше, че изглежда като нещо от научно-фантастичен филм.

Също така, това устройство със сигурност трябва да бъде поне толкова крехко, както станалия печално крехък модел Galaxy Fold на Samsung. Във всеки случай, новият патент на IBM за този многофункционален смарт часовник е повече от амбициозен. Технологичният гигант е кандидатствал за патента преди три години, според нов доклад от холандския технологичен новинарски сайт LetsGoDigital (който също е подготвил цветните изображения, които виждате в тази публикация) и бе публикуван миналата година в базата данни на Американската служба за патенти и търговски марки.

Можете да видите пълния патент тук, но ние ще продължим и ще предложим кратко резюме на това, което съдържа:

В най-малката си итерация устройството прилича на нормален смарт часовник – макар и с малко по-дебело тяло и никакви реални ръбове на дисплея. Но тук дизайнът престава да прилича на всичко, което сте виждали преди. Под основния екран се намират седем помощни екрани, скрити от погледа ни. Всички осем има размери от по 2 х 3 инча. Ако дръпнете достатъчно, за да се получи размер на смартфон, тогава ще получите 4 x 6-инчов панел на китката си.

Това е най-лудият дизайн на смарт часовник, който някога сте виждали, и не е на Apple или Samsung

Има купища въпроси без отговор относно устройството, не на последно място, например как потребителският интерфейс ще се приспособи към превключване между различните размери на дисплея. Но също така дали компанията IBM – по-известна със своите персонални компютри – някога възнамерява действително да комерсиализира устройство от този вид.

Apple iPhone 12 ще ползва процесор какъвто няма никой друг в индустриятаВсяко ново поколение на iPhone ни носи чисто нов Apple процесор, който е по-бърз от всякога и е мног…Jul 20 2019skafeto.com
Това със сигурност няма да бъде първото приключение на компанията, когато става въпрос за смарт часовник. През 2000 г. IBM представи прототипа на смарт часовник, който бе пуснат с операционната система Linux четири години преди Android War OS да е официално на пазара и преди да има стабилно пазарно търсене въобще на смарт часовници.

Интересно е да се види как Big Blue (прякора на IBM) ще скочи в битката за пазара на преносими смарт джаджи с толкова радикален дизайн, имайки предвид десетките публикации, които съобщиха за проблемите на сгъваемия Samsung. Всъщност, както вече казахме в редица случаи, странните нови проекти за потребителска електроника изглежда са на мода в наши дни, и колкото по-странно и непознато, толкова по-добре.
Apple работи върху сгъваем iPad с 5G?Работи ли технологичният гигант от Купертино върху сгъваем iPad с 5G? Началото на годината започна с…Jul 8 2019skafeto.com


loading...