най-търсените думи в Google 2019

Трите най-чести комбинации от думи, които са в класацията за най-търсените в търсачката на Google от България за 2019 година са: „Резултати от изборите в ЕС“, „Морбили“ и „Чернобил“. Това става ясно, след като от търсачката обявиха данните от  „Годината в Google Търсене (2019) – годишната класация на най-често търсените термини и ключови думи, която представя уникална перспектива върху важните моменти и тенденции от изминалата година.

Според публикуваните данни у нас основните интересни теми са били изборите и здравните теми, като там в челната десетка се нареждат „Морбили“, „Африканска чума“, „Легионерска болест“ и Брекзит.

Българинът е искал да знае повече по темите за „Инфлуенсър“ и „Електрическа тротинетка“ и за случилото се в „Чернобил“. Интересен момент е търсенето за ЗМИП – Закона за изпиране на пари, който попада на осмо място сред най-честите търсения.

Най-търсената личност сред българите в Google е папа Франциск, който тази година посети страната ни, като след него се нарежда бившият №2 в ГЕРБ Цветан Цветанов, а на трето място се нарежда американската инфлуенсърка Джени Суши, която отправи обвинения срещу българския боксьор Кубрат Пулев в сексуален тормоз, след като той я целуна след карая на свой мач в Лас Вегас.

В търсенията за личности се отличават още актьорът Димитър Маринов, появил се на церемонията по раздаването на „Оскарите“ с българско знаме на ревера си, екоактивистката Грета Тунберг и телевизионният водещ Беър Грилс, който получи глоба от българското министерство на околната среда и водите заради нарушения около епизод на неговото предаване в Рила.

Оказва се, че според търсенията в Google най-популярният филм у нас за изминалата година е българският „Доза щастие“, а след него се нареждат трите супергеройски „Аквамен“, „Жокера“ и „Отмъстителите: Краят“.

При изпълнителите най-търсен е популярният с имитациите си Стефан Илчев, следван от Кристина Димитрова, Мила Роберт и Папи Ханс. Единиствените небългарски изпълнители в тази класация са Били Айлиш и Малума.

Ето и всички публикувани в „Годината в Google Търсене (2019 г.)“ класации за България. В платформата можете да разгледате и любопитните търсения в целия свят.

Характерни търсения
1. Резултати от изборите в ЕС

2. Морбили
3. Чернобил
4. Африканска чума
5. Брекзит
6. Легионерска болест
7. Електронна винетка
8. ЗМИП
9. Инфлуенсър
10. Електрическа тротинетка

Личности
1. Папа Франциск

2. Цветан Цветанов
3. Джени Суши
4. Александра Сърчаджиева
5. Димитър Маринов
6. Борис Бонев
7. Силвена Роу
8. Грета Тунберг
9. Мария Габриел
10. Беър Грилс

Изпълнители
1. Стефан Илчев

2. Кристина Димитрова
3. Мила Роберт
4. Папи Ханс
5. Нели Рангелова
6. Ицо Хазарта
7. Милко Калайджиев
8. Billie Eilish
9. Малума
10. Стенли

Кинопродукции
1. Доза щастие

2. Аквамен
3. Жокера
4. Отмъстителите: Краят
5. След
6. Имало едно време в Холивуд
7. Гробище за домашни любимци
8. Капитан Марвел
9. Роди се звезда
10. Зелената книга

Спортни събития
1. България – Англия

2. Левски – ЦСКА
3. US Open 2019
4. Ливърпул – Барселона
5. Левски – Лудогорец
6. Wimbledon 2019
7. Australian Open 2019
8. България – Чехия
9. Англия – България
10. Лудогорец – Ференцварош

Български реалити формати и сериали
1. Пътят на честта

2. Игри на волята
3. Женени от пръв поглед
4. Дяволското гърло
5. Маскираният певец
6. Като две капки вода
7. България търси талант
8. Откраднат живот
9. Фермата
10. Денят на бащата

Вижте още:
Трикове, които да приложите в търсачката на GoogleСлучвало се е интернетът ти внезапно да спре, нали? Значи най-вероятно си имал среща с праисторическ…Oct 22 2019skafeto.com

Човекът, който купи Google.com за 12 долараДенят е 29 септември 2015-а. Санмай Вед се обучавал как работи услугата Google Domains и разбира се,…Oct 8 2019skafeto.com

loading...