тунелите на Мъск
Електромобили Tesla вече превозват пътници в тунелите на Лас Вегас (снимка: The Boring Compnay)

След като в края на май The Boring Company, ръководена от Илон Мъск, започна тестови изпитания на тунелите LVCC Loop, построени под конгресния център в Лас Вегас, сега високоскоростното трасе влезе в комерсиална експлоатация.

От LVCC Loop вече се възползваха участниците в изложбата „Светът на бетона” – първото голямо събитие, което се проведе в конгресния център на Лас Вегас от началото на пандемията Covid-19.

За придвижване в тунелите се използват електромобили Tesla Model 3, Model X и Model Y със скорост от 64 км/ч и с помощта на водач от съображения за безопасност. Към момента работят два тунела с дължина всеки от тях 1,2 км, което е достатъчно за свързване на различните зали на конферентния център.

В бъдеще шофьорите ще изчезнат, а самите автомобили ще се движат по-бързо – със скорост от 75 км/ч. Засега през тунелите могат да се транспортират около 4 400 души на час, съобщи Teslarati. Очаква се пътникопотокът да се увеличи до 5050 души на час.

Вижте още:
„Анонимните“ хакери обявиха война на Илон Мъск (Видео)Хакери от групата „Анонимните” (Anonymous) публикуваха видео, в което обявяват война на Илон Мъск, ш…Jun 6 2021skafeto.com

Илон Мъск срина биткойнаКомпанията Тесла е престанала да приема биткойни при продажбите на автомобилите си заради опасения з…May 13 2021skafeto.com


loading...