Фалшиви електронни писма от името на Световната здравна организация (СЗО) с препоръки за личната ни безопасност – това е само едно от измамните мобилни приложения, които уж ни предоставят актуална информация за заразените с коронавирус.

В интернет се появиха и фалшиви оферти за ваксини. Как да отсеем истината в това море от лъжи и да не допускаме хакерите да ни мамят? Труден въпрос, на който се опита да отговори експертът по киберсигурност Любомир Тулев в ефира на Нова тв.

„Приложението, което държавата направи за борбата с COVID-19 все още се преглежда от платформите на Google и Apple. Вчера се разрових из платформата на Google и забелязах, че те планират да допускат до онлайн магазина си само легитимни апликации свързани с борбата със заразата, което е много добра мярка“, коментира Тулев.

„Схемите за измама в интернет са много. Често срещани са, когато потребителите са приканени да посетят сайт с повече информация относно нещо. Влизайки в него се активира скрипт, който може да открадне вашите лични данни. Той може да вземи цялата информация, която вие сте ползвал, за да се идентифицирате в различни сайтове“, добави Тулев.

Той съветва да излизаме от самите профили в дадени мрежи (Log out), а не просто да затваряме прозореца на браузъра. По този начин активните сесии не могат да бъдат копирани.

Вижте още:
Учени: Коронавирусът не е свързан с 5G!През последните няколко седмици във Facebook започнаха все повече да набират популярност публикации,…Apr 2 2020skafeto.com

Д-р Мермерски-младши патентова нов тест за коронавирусаД-р Йонко Мермерски, който от години живее в САЩ е създател на редица патентовани изобретения, сред …Apr 5 2020skafeto.com

Броят на починалите от коронавирус в света растеПочиналите в света от коронавирус COVID-19 са близо 65 хиляди, а общо случаите в световен мащаб надх…Apr 5 2020skafeto.com

loading...