Хуауей 4г
Снимка: Магазин на Хуауей в Шънджън (Shenzhen)

Китайският технологичен гигант Хуауей печели търг за изграждане на 4G мрежа за метрото в столицата на Украйна Киев, съобщава информационна агенция Синхуа. Самата компания обяви новината в петък.

Това ще бъде най-големият проект на телекомуникационната система на Huawei сред 27-те страни от Централна, Източна Европа и Скандинавия, се казва в съобщението на компанията. В момента в метрото в Киев има само 2G покритие, с изключение на гара Теремки.

„Хуауей има опит в инсталирането на подвижни системи за мобилна комуникация в подземните метра като тези в Париж и Хонконг.“, казва Александър Сербин, директор за бизнес развитие на Хуауей Украйна.

Първия 5G смартфон на Huawei – Mate 20 X 5G идва до дниОт китайския технологичен гигант Huawei са си поставили за цел да имат водеща роля на глобалния паза…Jul 12 2019skafeto.com

„Надявам се скоро жителите и посетителите на столицата да могат да се насладят на всички предимства на съвременните мобилни технологии“, допълва той. Търгът за изграждане на мрежата 4G в метрото в Киев стартира през октомври 2018г. и приключи в края на юли тази година.

Хуауей е китайска компания, която е една от най-големите производители на телекомуникационно оборудване и мобилни устройства. Годишният оборот на фирмата надвишава 100 милиарда щ.д. В България по-голямата част от телекомуникационната структура също са инсталирани от китайския гигант.
Samsung са оправили проблемите със сгъваемия Galaxy FoldSamsung обяви днес, че е направила „подобрения“ относно защитата на екрана на Galaxy Fold и скоро ще…Jul 25 2019skafeto.com

loading...