https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Samsung подготвя нов умен часовник в серията Galaxy Watch, който по данни на ETNews ще може да следи нивата на кръвната захар (глюкоза). За целта ще бъде използван оптичен скенер, а по този начин се премахва нуждата от кръвни тестове.

Корейците разработват неинвазивна технология от доста време насам, като миналата година са достигнали до работещо решение. Това става чрез спектроскопския метод Raman. При този процес се използват лазери, които установяват химичния състав на кръвта с голяма точност. Подобна технология може да бъде използвана и в следващия Apple Watch.

Според ETNews Samsung ще представи три нови носими устройства по време на следващото си събитие Unpacked. Не е ясно дали споменатата технология ще е налична и в трите, но най-вероятно ще я видим само в наследника на Galaxy Watch3.

Вижте още:
Сгъваемият Samsung Z Fold2 за $2000 впечатлява tech любителите (ВИДЕО)Вторият модел сгъваем смартфон, който южнокорейският гигант Самсунг (Samsung) пуска на пазара, ще ст…Sep 1 2020skafeto.com

Доколко издържа Samsung Galaxy S21 Ultra на изпускане (Видео)На 29 януари започват продажбите на телефоните от серията Samsung Galaxy S21, така че съвсем навреме…Jan 27 2021skafeto.com