Мъск Манчестър чипиране Тесла биткойни Илън мъск путин крипто най-богат в света
Източник: wikipedia commons (AP PHOTO/JAE C. HONG, CC-BY-SA-4.0)

Закачката с чипирането вече се превръща в реалност. Пред 2022-а 2000 души в Южна Корея ще участват в експеримент тази година за внедряване в мозъците им на чипове от компанията на най-богатия човек на света Илон Мъск.

Засега се твърди, че чиповете на Илон Мъск и Neuralink имат потенциала да помагат на хора с Паркинсон, Алцхаймер или парализа.

А в по-далечна перспектива – да трансферират данни между външни носители и нашите мозъци. Важен въпрос около това обаче е – ще може ли силициево хардуерно устройство да се свърже с белтъчното устройство на нашия мозък?

Пред dir.bg доц. д-р. Мариана Тодорова припомни, че Илон Мъск и вече покойният Стивън Хокинг са едни от критиците на общия, генерален изкуствен интелект, който има опасност да бъде „последното изобретение на човека“.

Но позицията на Мъск относно връзката на човека и изкуствения интелект е „Ако не можеш да победиш нещо – присъедини се към него“.

Вижте още:
Neuralink постави чип в мозъка на маймуна, за да играе Pong с ума сиПрез август 2020 г. Neuralink, високотехнологичната компанията на Илон Мъск, която разработва мозъчн…Apr 9 2021skafeto.com

Бъдещето е тук с последния пробив на мозъчните импланти от Neuralink на Илън МъскИлън Мъск демонстрира на живо технологията на Neuralink, използвайки прасета с хирургически импланти…Aug 29 2020skafeto.com


loading...