Швеция 5G

Телекомуникационната компания Теле2 (Tele2) пусна днес първата обществена мобилна мрежа от пето поколение (т. нар. 5G) в Швеция, предаде ДПА.

Потребителите в Стокхолм вече ще могат да сърфират с 5G скорост на интернета, а в Гьотеборг и Малмьо това ще бъде възможно от 24 юни.

Повечето смартфони все още нямат капацитета на поддържат 5G. Тази мрежа от ново поколение позволява да се ползва интернет при скорост от над 1 гигабит в секунда от самото начало, което е с до четири пъти по-бързо от сегашната 4G услуга, обясни Теле2.

Над 50% от всички продадени 5G смартфони са произведени в КитайАналитиците на Counterpoint Research публикуваха статистиката по продажбите на смартфони с поддръжка…Feb 21 2020skafeto.com

Компанията изпревари конкурентите си Телиа (Telia) и Ериксон (Ericsson), които планират да представят своите първи 5G мрежи утре, според информация на в. „Дагенс нюхетер“.

САЩ няма да купуват Nokia и Ericsson, за да се съревновават с Huawei в 5GВ края на миналата седмица американският вицепрезидент и висш икономически съветник на Белия дом Май…Feb 11 2020skafeto.com

loading...