Facebook харесванията

В края на второто десетилетие на XXI век един от най-ползваните лакмуси за социална адекватност е броят на лайковете и реакциите, които се натрупват под постовете в социалните мрежи като Facebook и Instagram.

Тази култура е не само повърхностна и лишена от ценности, но е и противопоказна за психологическото благосъстояние на потребителите – нещо, което Facebook призна съвсем наскоро.

През август Марк Зукърбърг и хората му решиха да експериментират и да премахнат броя на лайковете под постовете в Instagram, след което бе съобщено, че експериментът се е оказал доста сполучлив, пише news.bg.

Следващата стъпка е идеята да се изпробва и във Facebook.

Очаква ни огромна промяна във FacebookПреди една година Facebook реагира на критиките за това как фалшивите новини и политическата враждеб…Apr 2 2019skafeto.com

Вчера компанията съобщи, че обмисля да елиминира броя на харесванията и реакциите под постовете в платформата и да остави само списък с имената на хората, които са реагирали.

Ако получаваме средно по 10-20 харесвания, няма да е проблем за никой да ги преброи, но ако сме от хората, които редовно трупат по 100-200 лайка, аудиторията ни едва ли ще отдели толкова време, за да установи точната бройка.

Ангела Меркел трие профила си във FacebookГерманският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще прекъсне поддръжката на своя профил във социалната мр…Feb 2 2019skafeto.com

Според данни на TechCrunch, експериментът във Facebook вече е започнал. Така за някои потребители на мобилното приложение за Android вече броят на харесванията отсъства.

90 милиона засегнати при хакерска атака във Facebook. Има и българи!Милиони са били засегнати при атака на хакери срещу американската компания Фейсбук. От технологичния…Sep 30 2018skafeto.com

Не е ясно обаче дали Facebook и Instagram действително ще премахнат броя на лайковете в дългосрочен план – за момента всичко е в процес на тестване.

Едно е сигурно – нищо във Facebook не е окончателно, така че дори и да бъде взето решение за премахване (или по-точно скриване) на лайковете, те може да се появят пак по-напред в бъдещето.


loading...