Huawei Mate 30

Видими индикации, че Google прекратява достъпа до своите технологии за китайския гигант Huawei, бяха видяни от анализаторите тази седмица след като се разбра, че бъдещият Huawei Mate 30 най-вероятно ще бъде лишен от платформата на Google.

Говорител на американската компания заяви пред Reuters, че смартфонът, който се очаква да се появи към края на септември, няма да разполага с лицензирани приложения и услуги на Google.

Както можем да се досетим, причината за това са забраните, наложени върху търговията на американски компании с китайския телекомуникационен лидер.

Huawei представи AI процесора Ascend 910 с производителност до 512 TFLOPSКитайският гигант Huawei демонстрира в понеделник два свързани помежду си продукта от сферата на AI …Aug 26 2019skafeto.com

Временната отмяна на някои от рестрикциите важи само за настоящите и вече официално обявени продукти на Huawei, но не и за бъдещи такива, какъвто е случаят с Mate 30.

Huawei планува създаването на чип с отворен код, ако САЩ не вдигне забранитеТехнологичният гигант Huawei съобщи в сряда, че обмисля използването на RISC-V (вид отворена архитек…Aug 26 2019skafeto.com

Редица американски предприятия са кандидатствали за общо 130 лицензи, чрез които търсят начин да продължат да продават компоненти и продукти на Huawei, но не е ясно дали Google е сред тях.
Huawei разработва собствена алтернатива на Google MapsМалко след като представи новата си операционна система Harmony OS, Huawei отправи сериозно предизви…Aug 19 2019skafeto.com

Всичко това означава, че мистериозната оперативна система Harmony OS на Huawei може би ще направи дебюта си в смартфон още през идния месец, въпреки че от Huawei неколкократно обясниха, че предпочитат да продължат работата си с Android.
Huawei разкри HarmonyOS, алтернативата на AndroidДълго коментираната алтернатива за Android на Huawei, Hongmeng, най-накрая е официална. На конференц…Aug 11 2019skafeto.com

loading...