Amazon сателитен интернет

Amazon е придобила екипа на Facebook, който работи по технологии за сателитен интернет, предава Business Insider. Сделката е за 10 милиарда долара.

Компанията подготвя сателити, чрез които да предоставят услуги за високоскоростен широколентов интернет по целия свят, по подобие на услугата на SpaceX. Изглежда следката слага край на неуспешните усилия на Facebook да направи същото.

Екипът на Facebook, разработващ услугата за сателитен интернет и който ще се присъедини към този на Amazon, включва физици, хардуерни инженери и софтуерни инженери и др. Сделката включва и оборудване и съоръжения, казват от Facebook.

През юли 2020 г. Amazon получи одобрение от Федералната комисия по комуникациите на САЩ за изстрелване на на 3236 сателита. Компанията заяви, че планира да въведе своята сателитна интернет услуга онлайн, след като 578 сателита достигнат орбита.

Опитите на Facebook да предложи услугата сателитен интернет започнаха още през 2015 г., но в крайна сметка не завършиха сполучливо.

Вижте още:
Голямата битка в космоса за бъдещето на интернетЕвропейските държави планират да инвестират шест милиарда евро (7,3 милиарда щатски долара) в бъдеще…Dec 20 2020skafeto.com

Какво да очакваме от сателитния интернет Starlink на Илон Мъск?През месец август фирмата на милиардера Илон Мъск – SpaceX успя да постави нов рекорд за най-много и…Oct 30 2020skafeto.com


loading...