Apple капитализация

Apple стана първата компания, чиято пазарна капитализация 3 трилиона долара. Това се случи за кратко в вчера, когато цената на акциите достигна 182,85 долара за акция. По-късно последва известен спад в цената, предадоха световните медии.

Пазарната капитализация на Apple за първи път прехвърли прага от 1 трилион долара през август 2018 г. и 2 трилиона долара през август 2020 г.

Продажбите също нараснаха с близо 30%.

Успехът на компанията е символичен. Достигането до 3 трилиона долара не носи определени ползи на Apple, но има предимства от гледна точка на имиджа, пише CNBC. Това показва все още високото доверие на инвеститорите на компанията.

Скоро обаче Apple може да има компания в клуба на компаниите с пазарна капитализация от над 3 трилиона долара. Microsoft е най-близо до целта с 2,5 трилиона долара, а пазарната капитализация на Alphabet е около 2 трилиона долара. Малко по-назад са Amazon, чиято пазарна капитализация е 1,7 трилиона долара, и Tesla на стойност около 1,2 трилиона долара.

Според анализатори цената на акциите на Apple може би ще расте още. През 2021 -а цената на акциите на компанията нарасна с цели 34%.

Вижте още:
Apple спря продажбата на iPhone в ТурцияПродължаващият спад на турската лира и непредвидимостта на паричната политика в южната ни съседка пр…Nov 24 2021skafeto.com


loading...