„Епъл“ (Apple) разработва магнитна закопчалка за дрехи и калъфи, които да заменят копчетата и циповете, които определя като неестетични и губещи време, съобщи Investing.com.

Технологичният гигант, управляван от Тим Кук, внесе заявка за патент, наречен „Магнитна закопчалка“ (Magnetic Fastener), целящ да преодолее ограниченията на традиционните закопчалки, отбелязва „Епъл инсайдър“ (Apple Insider). Механизмът е описан като „платнено тяло, чиито краища могат да се отварят и затварят по протежение на шева“. Проектът е депозиран от „Епъл“ в Патентната служба на САЩ.

„Когато магнитната закопчалка се задейства в затворено състояние, магнитите в двата края се привличат взаимно и затварят шева“, уточнява „Епъл“. Ако механизмът е отворен, магнитите от двата края на плата се отблъскват и краищата се отварят по шева.

Защо това е важно за гиганта от Купертино? Защото според него циповете са грозни и с тях се губи време. Производителят на айфон е още по-критичен към копчетата и закопчалките, защото смята, че не се затварят достатъчно плътно и може да отнемат още повече време от циповете.

„Епъл“ използва магнити в много от продуктите си, включително в портовете за зареждане и някои кутии за лаптопи.

Компанията депозира наскоро и патент за използване на магнити при презареждане на електромобили.


loading...