Apple Мюнхен

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Базираният в Сан Франциско технологичен гигант Apple иска да разшири значително своя европейски център за дизайн на чипове в Мюнхен, съобщават германските медии. Компанията обями, че ще инвестира €1 милиард в производството през следващите 6 години.

„Нашите инженерни екипи в Мюнхен са сред иновативните световни лидери и помагат за разработването на нови технологии“, заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук, цитиран от сайта Newsingermany.

Новата инвестиция допълва обявените през 2021 година милиарди евро, които ще бъдат вложени в Мюнхен.

Столицата на провинция Бавария е най-големият изследователски център на Apple в Европа. Компанията иска да разшири новото си съоръжение за изследвания и разработки с три допълнителни производства, изградени в непосредствена близост обекта.

Мюнхен има важна функция за глобалната стратегия на Apple. Главният изпълнителен директор Тим Кук иска компанията сама да овладее всички ключови технологии, които са необходими за продукти като iPhone, iPad и Mac.

Вижте още:
Изтекла бележка от Meta: Все още сме „в джоба на Apple“Компанията Meta имаше ужасна 2022 г. – стойността на нейните акции падна с 65 процента през годината…Feb 17 2023skafeto.com


loading...