iPhone 12 процесор

Всяко ново поколение на iPhone ни носи чисто нов Apple процесор, който е по-бърз от всякога и е много по-добър от това, което конкуренцията може да предложи. Чиповете A12, които захранват iPhone XS и 2018 iPad Pro, са толкова бързи, че могат да надминат повечето компютри в бенчмарк тестовете. И това представяне вдъхновява много сравнения между iPhone и лаптопите на компанията MacBook, като още повече стимулира спекулациите, че Apple може скоро да пусне MacBook, задвижвани от собствените си чипове създадени по ARM технологията. Телефонът iPhone 11, който ще бъде пуснат на пазара през септември, ще подобри още повече бързината и енергийна ефективност, а същото се отнася и за iPad Pro за 2019 г., като и двете ще използват новия чип A13.

Нов доклад показва, че следващата година серията iPhone ще ползва революционен процесор какъвто няма в нито едно друго устройство от индустрията.

Да очакваме ли iPhone, който да е по джоба на всеки?По традиция през месец септември калифорнийският технологичен гигант Apple ни показва своите три нов…Jul 11 2019skafeto.com

A12 е първият чип създаден по 7nm технология, който се доставя в „обикновен“ търговския продукт тази година. Септември, новият А13 ще получи нов технологичен ъпгрейд. Макар че все още ще бъде по 7nm технология, ще се използва нов процес, наречен „екстремна ултравиолетова литография“ (EUV). Това означава, че Apple ще може да вмъкне още повече транзистори в едно и също пространство, което ще доведе до повишаване на производителността, както и до намаляване на потреблението на енергия.

Apple iPhone 12 ще ползва процесор какъвто няма никой друг в индустрията

Докато други смартфони също ще ползват 7nm чипове с EUV тази година, A13 и A13X на Apple вероятно ще осигурят най-доброто представяне на пазара, надминавайки всичките си конкуренти, включително процесорите, които захранват лаптопи и настолни компютри.

Какво има в един смартфон? Учени пускат iPhone в блендер, за да разбератПроектът има за цел да покаже количествата на редки или т.нар. „конфликтни“ елементи във всеки телеф…Jul 6 2019skafeto.com

Това ни разкри нов доклад на Digitimes, който се фокусира върху финансовите резултати на TSMC досега тази година. Скрит в доклада е интересен детайл за плановете на компанията за 2020 година. Според изпълнителния директор Уей, TSMC ще бъде готова да започне масово производство на следващото поколение 5nm чипове през първата половина на 2020 година. Според него търсенето на 5nm и 7nm процесори ще се увеличи с разпространението на 5G мрежите.

Като се има предвид, че TSMC е компанията, натоварена с производството на чиповете на Apple от серията A, лесно е да се предположи, че някои (или дори повечето) от тези 5nm чипове ще захранват очакваните догодина iPhone 12 и новите модели iPad Pro.

Apple работи върху сгъваем iPad с 5G?Работи ли технологичният гигант от Купертино върху сгъваем iPad с 5G? Началото на годината започна с…Jul 8 2019skafeto.com

Когато А14 и А14Х чиповете стартират следващата година, те няма да имат еквивалент в смартфона или настолния бизнес. AMD току-що пусна свои собствени 7nm чипове за компютри и следващи поколения игрални конзоли, а Intel изостава още по-назад, като все още се бори със собствените си 10nm чипове.

С пристигането на 5nm технология при чиповете може да видим първия A-сериен процесор, който ще бъде използван в MacBook. В доклада няма индикация, че Apple ще използва 5nm чипове за MacBooks, но това със сигурност би било логично. Apple вече контролира своите проекти за чипове и може да оптимизира софтуера на компютрите, които захранват. Компанията може лесно да направи същото с macOS, особено на платформа, която би имала значителна маркетингова привлекателност. MacBook с 5nm чип A14 вероятно няма да има конкуренция на пазара.
Изтекли изображения с висока резолюция ни показват Apple iPhone 11От сега до началото на септември очакваме да се появят няколко смартфон флагмани на водещите компани…Jun 27 2019skafeto.com

5nm чипове ще донесат повече скорост и повишаване на енергийната ефективност на iPhone и iPad през следващата година, а същите функции несъмнено биха могли да се използват и за линията MacBook. Apple може също така да създаде специален 5nm чип за MacBook, който е много по-мощен от тези на iOS устройствата. В крайна сметка, лаптопите предлагат повече свободно място за по-големи процесори. Те също могат да се справят с чипове, които генерират повече енергия и се нуждаят по ефективно охлаждане.

Въпреки това, няма нищо, което да гарантира, че Apple ще пусне ARM MacBook следващата година. Продуктът също ще се нуждае от MacOS версия, която може да работи с чипове на базата на ARM архитектурата.

Qualcomm вероятно ще направи същото нещо с Windows 10 и ARM компютри в близко бъдеще. Компанията вече има 7nm платформа за персонални компютри, Snapdragon 8cx, и със сигурност ще изгради наследник, използващ 5nm технология, след като тези чипове са готови за масово потребление.
Част от новите неща, които ще видим в Apple iOS 13Бeтaтa нa іОЅ 13 e гoтoвa фyндaмeнтaлнo дa пpoмeни нaчинa пo ĸoйтo изпoлзвaтe іРhоnе-а cи, и вeчe мo…Jul 8 2019skafeto.com


loading...