Apple Reality Pro очила
Apple Reality Pro

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Apple са готови да пуснат една от най-дългоочакваните джаджи в последно време, а именно AR/VR очилата, които може би ще се казват Reality Pro, съобщава анализаторът Минг Чи Куо.

По-рано Куо каза, че Apple са отложили производството на хедсета до третото тримесечие на 2023 г. и че в резултат на това устройството може да не бъде представено на WWDC, но анализаторът очевидно вече не поддържа това мнение.

В кратък доклад, публикуван в Medium в понеделник, Куо пише, че обявяването на Reality Pro ще се състои на пети юни и разкри някои детайли около цената на устройството и цените на компонентите в него.

Източник: Marcus Kane

Сред най-скъпите части на очилата са двата 4K micro-OLED дисплеи, двойни M2-базирани процесори, 12 оптични камери за проследяване на движенията на ръцете и външното захранване.

Тези компоненти се доставят съответно от Sony, TSMC, Everwin Precision, Cowell и Goretek.

Както вече знаем, джаджата никак няма да е евтина и ще струва грубо казано колкото три смартфона – около 3000 долара.

Източник: Marcus Kane

Имайки това предвид, Apple може би няма да ги насочат към обикновените потребители като начало, а вместо това ще ги позиционират като устройство за разработчици, създатели на съдържание и професионалисти.

Apple очакват да продават само по един комплект на ден през физическите си магазини и казват на доставчиците, че очакват продажби от седем до 10 милиона бройки през първата година на наличност.