https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Епъл“ отговаря за 22 процента от продажбите на умни телефони през последните три месеца на 2021 г., показват предварителните на Canalys. Така производителят на айфон изпреварва „Самсунг“ през четвъртото тримесечие и се нарежда начело по продажби.

„Епъл“ се радва на изключително силно търсене на iPhone 13, както и на засилен интерес в Китай, където е номер едно по продажби шест поредни седмици, по данни на Counterpoint Research.

Общите доставки на умни телефони нарастват с едва 1 процент през период, показват още данните на Canalys. Производителите са изправени пред проблеми във веригите за доставки и ръст на броя заразени с COVID. Недостигът засяга най-тежко производителите, които продават по-евтини модели, казва вицепрезидентът на Canalys Никол Пенг.

„Самсунг“ се нарежда на втора позиция с 20 процента дял, а Xiaomi държи третото място с 12 процента. OPPO и vivo са на четвърто и пето място с 9 и 8 процента дял съответно.

Вижте още:
Apple стана първата компания с пазарна капитализация от 3 трилионаApple стана първата компания, чиято пазарна капитализация 3 трилиона долара. Това се случи за кратко…Jan 4 2022skafeto.com

Какво да очакваме от Apple през тази година?Решението на Apple да изостави Intel се отплати. Ходът позволи на Apple напълно да преосмисли Mac, а…Jan 7 2022skafeto.com