„Епъл“ отговаря за 22 процента от продажбите на умни телефони през последните три месеца на 2021 г., показват предварителните на Canalys. Така производителят на айфон изпреварва „Самсунг“ през четвъртото тримесечие и се нарежда начело по продажби.

„Епъл“ се радва на изключително силно търсене на iPhone 13, както и на засилен интерес в Китай, където е номер едно по продажби шест поредни седмици, по данни на Counterpoint Research.

Общите доставки на умни телефони нарастват с едва 1 процент през период, показват още данните на Canalys. Производителите са изправени пред проблеми във веригите за доставки и ръст на броя заразени с COVID. Недостигът засяга най-тежко производителите, които продават по-евтини модели, казва вицепрезидентът на Canalys Никол Пенг.

„Самсунг“ се нарежда на втора позиция с 20 процента дял, а Xiaomi държи третото място с 12 процента. OPPO и vivo са на четвърто и пето място с 9 и 8 процента дял съответно.

Вижте още:
Apple стана първата компания с пазарна капитализация от 3 трилионаApple стана първата компания, чиято пазарна капитализация 3 трилиона долара. Това се случи за кратко…Jan 4 2022skafeto.com

Какво да очакваме от Apple през тази година?Решението на Apple да изостави Intel се отплати. Ходът позволи на Apple напълно да преосмисли Mac, а…Jan 7 2022skafeto.com


loading...