apple септември

Технологичният гигант Apple разработва нови и все по-добри хардуерни предложения за предстоящите седмици и месеци, като завесата се надига през септември на традиционното за компанията събитие. Според много течове на информация става въпрос за „Pro” версии на iPhone, ъпгрейд на iPad и нови по-големи MacBook лаптопи, съобщава агенция Bloomberg. Софтуерът на различните устройства също ще отбележи крачка напред.

Apple планира да представи три нови модела iPhone по време на събитието си през септември, твърдят източници, запознати с въпроса. Смартфоните вероятно ще бъдат пуснати в продажба в рамките на същия месец и ще допринесат за приходите за фискалното четвърто тримесечие. Тогава базираната в Купертино, Калифорния компания залага на комбинацията от нов хардуер, софтуер и услуги, които да повишат приходите ѝ след големия спад в края на миналата година.

Тази година ще видим и: обновени версии на iPad Pro с ъпгрейднати камери и по-бързи чипове, нов iPad с по-голям екран, нови версии на Apple Watch и първото обновяване на MacBook Pro от три години, посочват източниците. По думите им с подобрения ще се сдобият и ключови аудио аксесоари, включително AirPods и колонките HomePod. Източниците са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират плановете публично. Говорителка на Apple е отказала да коментира.

Apple може да ползва kласическото лого в iPhoneИмa шaнc Apple дa cмeни класическото лого, ĸoeтo cтoи нa гъpбa нa іРhоnе. Cпopeд нoв cлyx, ĸoмпaният…Jul 25 2019skafeto.com

Отвъд тези необявени продукти, Apple се подготвя да пусне и софтуерни ъпдейти за повечето си продукти. Към списъка трябва да добавим услугата за видео стрийминг Apple TV+ и абонаментната гейминг услуга Apple Arcade.

Ето и какво да очакваме според Bloomberg:

iPhone

Очакваните изненади от Apple на голямото събитие през септември

– Apple планира да пусне три нови модела iPhone, точно както прави от 2017 г. насам. „Pro” моделите ще наследят iPhone XS и XS Max, но ще видим и наследник на iPhone XR.

– Основната функция на Pro моделите ще бъде новата камера на гърба с трети сензор за ултра широкоъгълни снимки и видеа. Тя ще позволява на потребителите да отдалечават допълнително картината и да снимат по-голяма площ. Сензорите ще правят три снимки едновременно и ще ползват изкуствен интелект, за да коригират автоматично комбинирания кадър. Освен това новата система ще предлага снимки с по-голяма резолюция, с което ще се конкурира с някои традиционни камери. Ще има подобрения и при кадрите, направени при много ниска осветеност.

– Високият клас смартфони ще получат значително по-добри възможности за заснемане на видео, с което ще се доближат до професионалните камери. Apple е разработила функция, която позволява на потребителите да ретушират, да прилагат ефекти, да променят цветове и т.н., по време на снимките.

– Друга значима функция: системата за безжично зареждане, като потребителите ще могат да зареждат най-новата версия на слушалките AirPods в специален кейс, като го поставят на гърба на Pro версиите на iPhone. Това наподобява представеното от Samsung Electronics при телефоните Galaxy по-рано тази година.

– Високият клас смартфони ще изглеждат почти идентично със сегашните модели отпред и ще имат същия размер екрани, но поне някои цветове на гърба ще имат матово покритие, вместо сегашното, което е по-лъскаво. Новите модели би трябвало да издържат повече на изпускания заради нова технология за издръжливост.

– Новите iPhone ще включват и нов сензор за Face ID, който обхваща по-голяма площ. Идеята е по този начин потребителите да отключват по-лесно устройствата си, когато телефоните лежат на равна повърхност например.

– Apple значително е подобрила водоустойчивостта на новите модели, което ще им позволи да издържат под вода много по-дълго от границата от 30 минути при настоящите устройства на компанията.

– Новите модели ще имат обновени OLED екрани, които нямат да имат чувствителната на натиск 3D Touch технология. Apple ще я замени с Haptic Touch.

– Наследникът на iPhone XR ще има втора задна камера с оптичен зуум, което ще позволи увеличаване на мащаба без да се влошава качеството. Същевременно ще даде възможност за създаване на по-добри портретни снимки.

– Всички нови модели iPhone ще разполагат с по-бързи A13 процесори. В чиповете има нов компонент, познат на вътрешно ниво като AMX, който има за цел да се справя с по-тежки задачи. В случая това може да е полезно при добавената реалност, например, която Apple приема като основна функция на своите мобилни устройства.

– Нито един от новите модели iPhone няма да поддържа 5G, но тези следващата година ще могат.

Apple Card излиза до няколко седмициНовият технологичен продукт на компанията Apple, a имeннo крeдитнaтa кaртa Apple Card очакваме да бъ…Aug 7 2019skafeto.com

iPad

Очакваните изненади от Apple на голямото събитие през септември

– След като пусна среден клас iPad Air и iPad mini по-рано тази година, Apple планира да обнови iPad Pro и по-ниския клас iPad за училище.

– 11-инчовият и 12,9-инчовият iPad Pro ще имат подобни подобрения като iPhone – камери и по-бързи процесори. Иначе ще изглеждат като предишните версии.

– Ниският клас iPad ще е с 10,2-инчов екран. Това означава, чe Apple вероятно ще спре да продава 9,7-инчов вариант.

Apple Watch, AirPods и HomePod

Очакваните изненади от Apple на голямото събитие през септември

– След като обнови Apple Watch миналата година и той се сдоби с нов дизайн и по-голям екран, през септември 2019 г., очакваме да разберем, че промените ще са насочени по-скоро към софтуерния ъпдейт на watchOS

– Apple работи по нови AirPods, които вероятно ще са по-скъпи от сегашния модел за 159 долара. Новите функции ще включват заглушаване на звука и водоустойчивост. Пускането им в продажба вероятно ще се случи следващата година.

– Освен това Apple работи по по-евтина колонка HomePod, която също ще се появи най-рано в началото на 2020 г. Сегашният вариант за 300 долара не се продава много добре.

Mac

Очакваните изненади от Apple на голямото събитие през септември

– През септември Apple планира да обнови MacBook Pro с екран с диагонал от над 16 инча. Рамките на новия лаптоп ще са по-малки, така че общият размер на лаптопа ще е по-близък до сегашния 15-инчов модел.

– Новият лаптоп ще е най-големият на Apple от 17-инчовия MacBook Pro, който беше спрян през 2012 г. Това е част от усилията на Apple да задържат и да привлекат други потребители, които ползват лаптопите си за работа.

– Да не забравяме, че по-късно тази година Apple ще пусне и предварително обявения Mac Pro с 32-инчов XDR Pro дисплей.

Тайно и с неудобство Samsung трие реклами срещу AppleНяколко пъти сме коментирали, че Samsung Galaxy Note 10 няма да включва стандартния 3.5mm вход за сл…Aug 11 2019skafeto.com

loading...